Gastenboek

Hieronder kunt u een bericht in het gastenboek schrijven en bij het klikken op Toevoegen wordt uw bericht direct geplaatst. Veel plezier met de reacties!


 

Doorzoek het gastenboek
Zoeken in: :: Trefwoord:

Geef een nieuw bericht op:

Naam:
Email:
Lichting:
Bericht:
In verband met het regelmatig terugkeren van ongewenste berichten, zogeheten spam, vragen wij u onderstaande verificatiecode in te vullen alvorens een nieuw bericht te plaatsen.
Code:

 


9-12-2002
Naam: Hans van Wingerden
Email: hawi@wanadoo.nl
Lichting: 66-5
Bericht: 66-5 Wat een leuk initiatief. Ik hoop dat er veel foto's bijkomen. Even lekker wegdromen, in een tijd die je bijblijft als de dag van gisteren.

4-12-2002
Naam: Rob Aalders
Email: RoLisAalders@zonnet.nl
Lichting:
Bericht: Ik woon en werk in Indonesie en kwam deze site toevallig tegen. Ik ben zelf dienstplichtig marechausee geweest en vindt dat deze site weer de sfeer en gevoel van toen weergeeft! Echt goed. Als er nog makkers toevallig op deze site belanden reageer!! Wie weet zit er een leuke vakantie adres er voor je bij: welkom. Mijn complimenten voor een goede site.

1-12-2002
Naam: Hans Jansen
Email: 3omnibus@hetnet.nl
Lichting: 53-5
Bericht: Hans Jansen 33.12.29.178 3omnibus@hetnet.nl Met veel plezier en waardering de gebruiksvriendelijke site bekeken. Prima werk en goed verzorgd. Sinds kort pas bekend met bestaan van SMC-blad. Dit blad en uw uitgebreide site zijn nuttige middelen om de bijna 50 jaar oude “geschiedenis” weer helder in beeld te krijgen. 1 okt.1953 in de Willem III opgekomen. Na 8 maanden opleiding inclusief motorrijbewijs naar 2-101 LK-MarBat (kapt. Schultze) te Nunspeet. Najaar 1954 overgeplaatst naar toen in oprichting verkerende 3-101 LK-MarBat, ook te Nunspeet, aanvankelijk onder leiding van majoor Braun, later van kapt. De Jong, die in 1953/54 ook commandant was van de 2e Instr.Cie. in A’doorn. Ik zal de site behalve voor de K-Mar-nieuwtjes zeker ook blijven bezoeken om te zien of er nog ‘oude’ makkers uit die tijd reageren. Veel succes met uw initiatief.

1-12-2002
Naam: Jaco Bruekers 82-6
Email: fam.bruekers@wanadoo.nl
Lichting: 82-6
Bericht: Prachtig! Oude tijden herleven! Ik werd getipt door mijn trouwe dienstmaat Kees Lindenberg (zie 5-11-2002) om eens een kijkje te nemen. Als ik "Kmar 82-6" zeg, dan zeg ik: kameraadschap, vriendschap, doorzetten, mensenkennis opdoen, soms afzien, doordouwen en toch leren en lol hebben. Zelfs na 20 jaren hebben wij, Kees Lindenberg, Rob Mantje en ik regelmatig contact. Goede vriendschap roest niet! Prachtig!!

1-12-2002
Naam: Bjorn Schuitema
Email: ikdenkdathetgoedis@msn.com
Lichting:
Bericht: Prachtig pagina. Echt heel leuk. Het zal nog wel even duren voordat mijn foto's (li 98-01)net zo nostalgisch zijn als die ik op de pagina gezien heb. Ik heb met veel plezier rondgekeken op deze pagina.

29-11-2002
Naam: Henk Juurlink
Email: h.juurlink@home.nl
Lichting: 62-1
Bericht: Door toeval ben ik op deze site terecht gekomen. Ik ben van lichting 62-1 en op 6 februari 1962 opgekomen in de KW III kazerne te Apeldoorn onder bevel van kapitein Schipper en luitenant Leupe. Na mijn basisopleiding overgeplaatst naar WGF kazerne te Harderwijk. Daar de oefeningen "Vale Ouwe", "Quick Train" en in Duitsland "Fallex" en "Hink-Stap" meegemaakt. Ik kan mij nog alleen de volgende namen herinneren. In OC te Apeldoorn: Nagel, Teusink, van Zijl enz. Bij de parate troepen van 41 Marcie in de GWF kazerne: wmr. Westland, wmr Vroegop, kapitein Schipper. Verder waren er de tweeling van Dijk, Abbink, Teusink, v/d Sloot, Collignon, Kuis, Haan, Kooiman en anderen die niet meer in mijn geheugen staan.

29-11-2002
Naam: Gijsbert Pellegrom
Email: g.pellegrom@agape.nl
Lichting: 82-2
Bericht: Wat een leuk initiatief, deze website! Als actief reservist gewoon ontzettend leuk om oud sentiment op te halen!

25-11-2002
Naam: M.A. Lohof
Email: mlohof@planet.nl
Lichting: 58-6
Bericht: Moi! onlangs heb ik de reünie in "BRONBEEK' bezocht, maar helaas geen makkers van de lichting 58-6 ontmoet. Ik neem aan dat er nog velen zijn die nog bezigheden hebben, maar toch hoop ik op een volgende reünie toch enige bekenden te ontmoeten. Wekelijks ga ik de site van de marechaussee bekijken ook omdat er vele foto's van mij beschikbaar gesteld zijn, en tot mijn genoegen kom ik steeds meer foto's van mij tegen. Ik hoop dat ik eens van deze en gene een mailtje zal ontvangen. met vr.gr. M.A.Lohof. 58-6

25-11-2002
Naam: Jan Steenbergen
Email: steenbergenjan@zonnet.nl
Lichting: 62-3
Bericht: Ook door toeval, net als vele anderen, kwam ik ook op deze site. Ik ben van lichting 62-3 en destijds opgekomen bij de, ik dacht A-cie, onder bevel van de kapitein Schipper en zijn vervanger was de luitenant Leupe. Na mijn bassisopl. en rijopleiding, werd ik, tijdelijk, overgeplaatst naar de School Technische Dienst te Utrecht om een specialisten Opleiding te volgen voor automonteur. Deze opl. heb ik niet afgemaakt omdat ik daar helemaal geen zin in had. Ik werd teruggestuurd naar het OC te Apeldoorn. Inmiddels had ik in Utrecht al formulieren ingevuld om beroepsmarechaussee te worden en ik werd na veel overleg toen geplaatst bij de beroepsopleiding (nog als dpl jongen) In januari 1963 ben ik officieel overgegaan in beroepsdienst. Op 1 februari 1998 ben ik als Aoo met FLO gegaan. Zijn er meer oud dpl maten van li 62-3, laat ook eens wat van je horen. Het was een hele leuke tijd. Kaderleden van 62-3: ow v.d. Linde, wmr Piet Bruggeman, Goudszwaard enz.

24-11-2002
Naam: spijkerbosch
Email: cires@wxs.nl
Lichting:
Bericht: ik ben van lichting 58-4, KWIII in apeldoorn en daarna de WGF in Harderwijk. Ben op zoek naar foto's en zoek kontakt met anderen uit deze lichting.

21-11-2002
Naam: Vincent Quint
Email: dvquint@wanadoo.nl
Lichting: 72-4
Bericht: Heel erg leuke site, op het idee gebracht door marechausseecontact dat regelmatig op de leestafel in het bureau ligt waar ik werk. Ben zelf van 72-4 beroeps en wil graag eens iets horen van oud collega's of mensen die "op" Soesterberg hebben gezeten.

19-11-2002
Naam: Ron Veenstra
Email: Ron.Carolien.veenstra@wxs.nl
Lichting: 81-6
Bericht: Ook via een vriend achter gekomen, goed initiatief . Ben zelf dipl. van 81-6.

18-11-2002
Naam: Bob de Voor
Email: bdevoor@msn.com
Lichting: 65-2
Bericht: Wat een geweldige site! Ontdekt via dienstmakkers. Ik mis helaas de lichting 65-2, maar dat komt nog wel. Ik heb de opleiding gehad in Apeldoorn, drillen, rijden, politietaken en radiotelefonie, hartstikke druk, daarna naar Legerplaats Nunspeet, bivakken Garderen, 2x oefening in Duitsland, geslapen in de danszaal van het cafe, veel gelachen. Bar gebouwd in het gebouw, wat, naar ik gelezen heb, in 1968 een naam heeft gekregen, heel fraai.

16-11-2002
Naam: Joop Geers
Email: joop.geers@zonnet.nl
Lichting: 54-6
Bericht: Ik ben erg blij met het initiatief van deze site Zelf ben ik van de lichting 54/6 en heb eerst de basisopleiding in de Willem III te Apeldoorn en daarna de onderofficiersopleiding daar afgerond. 1 maand stage gelopen op de brigade te Breda en vervolgens parate dienst in Harderwijk. Ben vervroegd afgezwaaid i.v.m. bouwverlof en daardoor waarschijnlijk nooit voor herhalingsoefeningen opgeroepen. Hierdoor heb ook nooit meer oude dienstmakkers uit mijn diensttijd ontmoet. Erg jammer vond ik dat de reünie vorig jaar door de 11 sept. gebeurtenis niet is doorgegaan want anders had ik daar wellicht een aantal makkers getroffen. Ik zou het aardig vinden nog eens iets van hen te horen.

16-11-2002
Naam: Roel Bouwman
Email: roelb@cia.com.au
Lichting:
Bericht: Prima website en alleszins de moeite waard om er doorheen te surfen. Ben van 61-4 (beroeps) en verliet het Wapen in 1969 om in dienst te treden bij het Min. van Buitenlandse Zaken en verblijf sedertdien in het buitenland met een tiental plaatsingen verspreid over alle continenten; momenteel plv Consul Generaal bij het consulaat-generaal te Sydney, Australië. De contacten met het Wapen, met name district Amsterdam zijn altijd innig gebleven. Ik kijk er naar uit vrienden uit het verleden (61-4) via dit medium opnieuw te kunnen begroeten. Fantastisch dat internet ons allen daartoe in staat stelt. Dank je wel Fred Klijndijk "and keep up the good work".

15-11-2002
Naam: Ype de Bruin
Email: ypedebruin@yahoo.com.au
Lichting: 54-1
Bericht: Wat een prachtig initiatief Fred Klijndijk, We kijken altijd uit naar ons SMC blad. Ik ben van Lichting 54/1, Apeldoorn en Nunspeet. Ik was trompettor in de drumband en heb aan taptoe Delft meegedaan en ontving nog een medaille van Prins Bernhard tijdens die show. Dat was onderleiding van Rocus van Yperen en Gijsbrecht van Nieuwland. Zo ook was ik in het prachtige mar.koor dat toen een L.P. heeft gemaakt in Hilversum. Mijn Zwager Jan Groeneveld, Sydney, was motor rijder en werkte in Lt. Noppens zijn garage... Misschien krijg ik nog wat reaktie. Fijn om contact te hebben, we blijven dus kijken. Melbourne, Australie.

14-11-2002
Naam: Eric van Uden
Email: e.j.van.uden@inter.nl.net
Lichting:
Bericht: Ziet er erg leuk uit en professioneel. Ik zie veel herkenbare dingen uit mijn periode 88-5

13-11-2002
Naam: Johan Siebel
Email: j.siebel@chello.nl
Lichting: 88-3
Bericht: leuk initiatief deze site, jammer dat ik nog geen dienst maten van de lichting 88-3 ben tegen gekomen (maar wie weet komt dat nog). Vooral leuk zijn de foto's uit de oude doos, zelf heb ik er nog een paar van mijn lichting 88-3. Ik hoop dat deze site nog lang mag bestaan.

13-11-2002
Naam: Jaap Boender
Email: jaapenriet@planet.nl
Lichting:
Bericht: Erg leuk. Ik ben van 59-1.Eerst 8 maanden KWIII,daarna paraat WGF 41 Marcie te Harderwijk. Uiteraard naar Duitsl. Fallingbostel en 3 x naar La Courtine. De maten Hein accordeon Hamer, Jan Borgers, Louis Corbeau Aad van Drunen en Jan v.d. Molen.

12-11-2002
Naam: P.J.Staats
Email: peterstaats@.nl
Lichting:
Bericht: Wie kan mij helpen aan een donkerblauwe Marechaussee baret van de maat 59. Heb van alles geprobeerd, zonder succes?????

Eerste pagina :: Vorige pagina :: Volgende pagina :: Laatste pagina

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems