Welkom bij MarechausseeNostalgie

 


MarechausseeNostalgie is speciaal gemaakt voor alle voormalig dienstplichtige marechaussees. 'Diehards' die destijds 16, 18, 21 of zelfs wel 24 maanden moesten dienen. Sommige Indië-gangers onder ons hebben het Wapen maar liefst 40 maanden moeten dienen.
De diensttijd werd niet alleen in Nederland vervuld, maar ook in Duitsland, Frankrijk, het toenmalige Nederlands-Indië en Nederlands Nieuw-Guinea. Ook vele jaren later opereerden dienstplichtige marechaussees als vredeshandhavers in UN en NATO verband in gebieden en oorden duizenden kilometers van hier.

Tussen 1946 en 1996 vervulden ongeveer 33.000 jongemannen hun dienstplicht bij de Koninklijke Marechaussee. Een aanzienlijke groep militairen die belangrijke taken moesten uitvoeren en waaraan op deze website uitvoerig aandacht wordt besteed.
Default > Homepage Jan Hartman
Kijk mee in het fotoalbum van dienstplichtige marechaussees waar je in gedachten terug gaat naar het OCKMar in Apeldoorn of, zoals het héél vroeger heette, 'het Depot'.
 
En natuurlijk ga je ook terug naar de parate tijd en de herhalingsoefeningen; terug naar al die leuke en soms ook wel minder leuke momenten. Het fotoalbum is volgeplakt met veelal zwart-wit foto's van toen en regelmatig worden er 'nieuwe' foto's toegevoegd. 
Het fotoalbum neemt je mee terug naar de kazernes in Apeldoorn, Schaarsbergen, Harderwijk, Nunspeet, Wezep, Mill, Harskamp, Hohne, Seedorf. En ook naar Indië, Nieuw Guinea, La Courtine, de voertuigen, wapens en nog veel meer.

Heb je zelf ook nog foto's of andere leuke dingen waarvan je denkt dat die best wel op deze site thuishoren, laat het dan even weten via:
info@marechausseenostalgie.nl

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems