Gastenboek

Hieronder kunt u een bericht in het gastenboek schrijven en bij het klikken op Toevoegen wordt uw bericht direct geplaatst. Veel plezier met de reacties!


 

Doorzoek het gastenboek
Zoeken in: :: Trefwoord:

Geef een nieuw bericht op:

Naam:
Email:
Lichting:
Bericht:
In verband met het regelmatig terugkeren van ongewenste berichten, zogeheten spam, vragen wij u onderstaande verificatiecode in te vullen alvorens een nieuw bericht te plaatsen.
Code:

 


30-12-2002
Naam: Wim Nijhof
Email: gwnijhof@planet.nl
Lichting:
Bericht: Proficiat met deze marechaussee nostalgie site. Ben (was) beroeps opleiding 7 mei 1953. 1954-1957 brigade Zutphen 1958-1960 brigade Winterswijk. Vervolgens gemeente politie Wageningen.

27-12-2002
Naam: Herman Kunne
Email: hkunne@hetnet.nl
Lichting: 54-2
Bericht: Ik ben Herman Kunne, regn. 34.04.11.2O4. Opgekomen in de Willem III kaz (depot) te Apeldoorn. Lichting 54-2 instr.cie 2. Na de opleiding in het depot werd ik geplaatst naar de Mospoortkazerne te Leiden voor het volgen van de koksopleiding. Na voltooiing hiervan werd ik Mar.3 en vervolgens ingedeeld bij de Staf & Staf Cie ,101 Mar.Bat, 1 LK gebouw 8, legerplaats Nunspeet. Tot einde diensttijd ben ik in Nunspeet gebleven en vervolgens afgezwaaid als Mar.2 klasse. Een schitterende tijd heb ik doorgemaakt zowel in Apeldoorn-Leiden alsmede in Nunspeet. Helaas zijn mij geen namen van dpl'ers bijgebleven. Een uitzondering heb ik nog namenlijk de Wmr der I klasse de Bruin. Hij wilde alles Alfabetisch lexicografisch genoteerd hebben. Voorts nog de Wmr I Smit als sportinstructeur. Indien er personen zijn die mij herkennen gaarne contakt via e-mail. b.v.d. H.Kunne.

27-12-2002
Naam: Peter Timmerman
Email: p.timmerman@hccnet.nl
Lichting: 76-4
Bericht: Bij toeval op deze mooie site terecht gekomen. Ben zelf van lichting 76-4. Eerst opleiding in Apeldoorn, daarna parate tijd in Langemannshof. Zijn er mogelijk meer mensen die hier gediend hebben. Momenteel werkzaam in beveiliging (Falck) en als agent Vrijwillige Politie.

27-12-2002
Naam: Jan ter Maten
Email: j.ter.maten@hccnet.nl
Lichting: 59-6
Bericht: Via Marechausse kontact op deze site gekomen. Het lijkt wel of lichting 59/6 niet bestaan heeft. Noch op deze site, noch in Mar. kontakt heb ik enig bericht of reunie kunnen ontdekken betreffende 59/6. Na 3mnd basis A'doorn, 3mnd Utrecht voor monteurs en weer A,doorn voor rijopleiding naar paraat onderdeel Schaarsbergen. Hiervandaan o.a. in 1960 voor 3mnd naar La Courtine. Tijdens deze reis "Dikke Daf" leren rijden met Gerard Kloosterhuis, (is enkele jaren geleden overleden), en later verschillende reizen met deze 328 richting Frankrijk gemaakt. Ik zal later enkele foto's hiervan plaatsen. Ik wens iedereen een zeer voorspoedig 2003

26-12-2002
Naam: Piet Baens
Email: RietPietBaens@Tiscali.nl
Lichting: 59-1
Bericht: Beste Fred, Een hardstikke goed idee van jouw die web-site. Ik werd erop geattendeerd tijdens de S.M.C.reünie j.l. oktober in Arnhem. Dankzij jouw site ben ik achter namen van lichtinggenoten gekomen en heb hen inmiddels een mailtje gestuurd met een lijst van namen van lichting 59-1, doch de meeste adressen zijn van 42 jaar geleden.Stuur hierbij een foto van de A Instruc.Cie ? peleton zelf sta ik op de foto staand 2 rij links.Ben na de opleiding naar 101 Marbat lpl Nunspeet gegaan met o.a. oefeningen in Duitsland,Frankrijk,stafwacht Apeldoorn en watersnoodramp Tuindorp-Oostzaan, waren destijds gelegerd op de brigade te Amsterdam. Ik hoop op reacties en wens je veel sucses en bekijks met je web-site en alle goeds voor 2003.

24-12-2002
Naam: Ries van der Perk
Email: avanderperk@hetnet.nl
Lichting: 67-1
Bericht: Het vorige nummer 5 van MC niet goed gelezen. Zo loop ik al langer rond met het idee om na 35 jaar de oude makkers weer eens te zien, daarmee bedoel ik de lichting 67-1 die op 18 januari 1967 opkwam. Prachtig idee en ik heb even met m'n zoon zitten genieten van de foto's 65-70. Wellicht kan ik nog wat aanvulling geven in de toekomst. Vraag? Is het mogelijk op deze site te zoeken naar "je lichting"? of zijn er andere wegen die naar Apeldoorn leiden? Graag suggesties op m'n mail. b.v.d.

23-12-2002
Naam: Paul Patist
Email: patist@wanadoo.nl
Lichting: 73-1
Bericht: Prettige Kerstdagen en een heel Gelukkig 2003 !!

23-12-2002
Naam: Piet Staats
Email: peterstaats@veteranen.nl
Lichting:
Bericht: Op 12 november 2002 heb ik in het gastenboek de vraag geopperd wie mij kon helpen aan een donker blauwe marechaussee baret, daar mijn baret te klein geworden is en ik hem vrij regelmatig gebruik bij reunië's en andere activiteiten.Wie schetst mijn verbazing, na vele vruchteloze pogingen, dat ik vandaag van Fred Klijndijk de bedoelde baret toegestuurd kreeg. Je begrijpt mijn verrassing en blijdschap. Fred nogmaals mijn hartelijke dank voor je inzet en werk en jullie allen wens ik een heel goed nieuwjaar met goede gezondheid en veel plezier met deze grandioze site.
Piet Staats oud marechaussee, opgekomen in november 1946 en drie jaren Indië, gegroet.

23-12-2002
Naam: Arie Leeuwestein
Email: a.lion@12move.nl
Lichting: 78-2
Bericht: Het doet je toch goed als je als oud dpl marechaussee het mailtje van generaal-majoor bd dhr Roos leest! Eens een marechaussee altijd een marechaussee!! Allemaal gezegende kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar.

21-12-2002
Naam: Hans Bebop
Email: h.bebop@speed.a2000.nl
Lichting:
Bericht: Een leuke site en vooral leuk dat er veel oude foto's op staan. Wij hebben uw website dan ook geplaatst op onze fotopagina met meer dan 300.000 oude ansichtkaarten en foto's. http://www.hypotheekrenteverwachting.nl/fotos.html Als de link niet aanklikbaar is kunt op de volgende makkelijker te onthouden manier naar deze unieke pagina. Ga naar www.rentenet.nl Onderaan hebben wij voor u link geplaatst "fotopagina"

21-12-2002
Naam: Charles Immens
Email: charlesimmens@12move.nl
Lichting: 75-4
Bericht: Toevallig (vraag me niet meer hoe) van deze stite te horen gekregen. Ik heb gezien dat er slechts 1 persoon van mijn lichting in het gastenboek staat. Verder staan er wel enkele foto's van mijn lichting in het fotoalbum. Omdat ik dpl oo werd heb ik het verdere contact met mijn lichting verloren. Als je nl bij de parate hap komt heb je in een keer een andere functie. Toch zou ik nog wel eens iets van mijn "oude" maten willen horen. Verder is het een heel goed idee (deze site). Ook ik ben natuurlijk nog in het bezit van foto's uit deze onvergetelijke tijd. Kort verteld opgekomen te Apeldoorn en vervolgens geplaatst bij 41Maresk te Harderwijk.

18-12-2002
Naam: ROGER GIFFORD
Email: rogergifford@cooptel.net
Lichting:
Bericht: I will have to wite in English a my limited Dutch is likely to give you a laugh. A very interesting site devoted to the the history of the Netherlands Gendamerie I shall visit it again!

17-12-2002
Naam: generaal-majoor b.d. K.C. Roos
Email: oakaroosa@earthlink.net
Lichting:
Bericht: Geachte Heer Klijndijk, Fantastisch initiatief, deze website. heb er intens van genoten. Mijn complimenten. Als oudgediende bewaar ook ik veel goede herinneringen aan mijn diensttijd. de top 3 van deze herinneringen wordt gevormd door mijn "peacekeeping-jaren" in het Midden-Oosten, Zuidelijk Afrika, Zuid-Oost Azië en de USA; mijn tijd als dienstplichtig soldaat, lang voordat ik de overstap naar de marechaussee maakte, en last but not least mijn -vanwege mijn eerste uitzending- veel te korte commando over de School Opleiding Dienstplichtigen van het OCKmar. Wat een voortreffelijke militairen waren onze dienstplichtigen. Wat jammer dat ze niet langer deel uitmaken van onze krijgsmacht. Veel succes toegewenst met de website. K.C.Roos, genmaj bd Florida, dec 2002

16-12-2002
Naam: Thijs Groeneveld
Email: groeneveld-nieuwkoop@t-online.de
Lichting: 62-1
Bericht: Vanuit het duitse Havixbeck im schönen Münsterland wens ik alle vrienden, bekenden en vooral lichtinggenoten van 62-1 prettige kerstdagen en einen guten Rutsch ins neue Jahr. En trommel tevens de maten van de Bcie, 3e peloton van het 101Marbat Nunspeet op om in 2003 op de reunie te verschijnen, zoals we dat op 20 november 1993 op het depot gedaan hebben,op de dag precies 30 jaar na afzwaaien:Rob Jansen-Jan Krikke-Wim de Schewe-Vroegop JP-Henk Abbink-Dirk Schouten-Harm Tammeling (Tamme)-Egbert van Lohuizen-Gerrit Haverkamp-Antoon Velner-Roel Gerding-Simon Hoogvorst-Gerrit Visser-Rozema-Jaap Linnenkamp-Dirk van Nieuwamerongen-Jan Nijmeijer-Cees Knoppers-Huub de Vries-Jan Heyink-Henny v.d. Zant-Jan Levering-Gerard Limmen-Rob Datema-Thijs Groeneveld.

13-12-2002
Naam: ypedebruin
Email: ypedebruin@yahoo.com.au
Lichting: 54-1
Bericht: Fotos van de drumband 1954/55 moeten uit Australie komen en dat is een eind weg, dus geef het even tijd..... Heb ook meegedaan aan "Taptoe Delft".

12-12-2002
Naam: Leo Goossens
Email: fralego@kabelfoon.nl
Lichting: 62-3
Bericht: Hallo, heel leuk idee deze website. Ik kijk af en toe en dan moet ik terugdenken aan mijn eigen diensttijd. Ik ben Leo Goossens dpl mar 62-3 en kwam 13 juni 62 in Apeldoorn voor de opleiding. Na de opleiding 5 maanden Harderwijk WGF kazerne en toen naar Bergen Hohne en Seedorf. In Seedorf waren wij het eerste MP detachement, heel gezellig een beetje pionieren. Zeer geliefd was het café van Mutti Muller en dochter langs de weg. En in de weekends gingen we meestal naar Hesedorf café Fam. Mulner om te dansen op de jukebox. En uiteraard voor het lekkere Duitse bier met Schnaps. In maart 64 afgezwaaid en moest toen wel weer wennen aan het gewone burgerleven.

12-12-2002
Naam: Peter Staats
Email: peterstaats@veteranen.nl
Lichting:
Bericht: Al eerder heb ik wat geschreven in deze zin,maar omdat daar die maanden nietop gereageerd is,wil ik nog een vragen of er nog "OUDE SOBATS " zijn van de lichting 26 of 27.die in eind 1946 in dienst kwamen in de Willem 3 in Apeldoorn en na de opleiding naar Indië gingen. Dan wil ik iedereeen gezegende Kerstdagen wensen en hoop ik dat 2003 voor iedereen een goed jaar wordt met veel goede wensen en goede gezondheid Peter Staats

11-12-2002
Naam: Ruud de Haan
Email: dehaan.r@hetnet.nl
Lichting: 78-6
Bericht: Heel leuke site. De eerste contacten zijn algelegd. Via een oude dienstmakker Hans Haverkamp heb ik van deze site gehoord. De dag erna heb k geliik de site bezocht en mijzelf terug gezien in het fotoalbum. Ook ik ben van lichting 78/6. En ben na mijn opleiding in Apeldoorn naar 11 MARESK gegaan in Arnhem. Al met al een leuke diensttijd gehad maar erna nooit meer iets van de dienstmakkers gehoord. Ik zou het erg leuk vinden als er wat onderlinge contacten gelegd zouden worden.

10-12-2002
Naam: Ferry Limburg
Email: fertiny@hotmail.com
Lichting: 55-5
Bericht: Het is voor mij een dagelijks verzetje om even op deze site te kijken of er nog iets nieuws bij is gekomen van de lichting 55-5. Vooral hoop ik dat er oude drumbandfoto's uit 1955-1957 bij zijn. Waar blijven die?

10-12-2002
Naam: Arend Arends
Email: a.arends@wanadoo.nl
Lichting: 71-4
Bericht: lichting 71-4 (11maresk). ik stuitte per toeval op deze site. leuk gedaan en heel leuk om even terug te kijken. het was voor mij een leuke tijd alhoewel met veel vrijheid tijdens de begeleidingen. het was de kunst om je jeep altijd rijdend te hebben.

Eerste pagina :: Vorige pagina :: Volgende pagina :: Laatste pagina

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems