Nieuws

Stichting Marechaussee Contact (SMC) zoekt nieuwe begunstigers (3-10-2019)

Van het bestuur van de SMC ontving de redactie de volgende oproep:

Welkom nieuwe SMC’er!

Stichting Marechaussee Contact (SMC) — inmiddels meer dan 40 jaar oud — heeft tot doel het onderhouden of vernieuwen van contacten tussen iedereen die op welke manier dan ook de Koninklijke Marechaussee een warm hart toedraagt. Default > MotorcrosserDat kunnen collega’s zijn die in het verleden ingedeeld waren bij het Korps Militaire Politie/KMar en Korps Politietroepen. Maar ook alle dienstplichtigen, beroeps, KVV’ers, reservisten en burgermedewerkers die werkzaam waren of zijn bij de Koninklijke Marechaussee. SMC is er dus voor alle collega’s buiten – en in werkelijke dienst. Dus ook voor jou!

Als SMC’er (begunstiger) ontvang je zes keer per jaar het tijdschrift Marechaussee Contact waarin onder andere dienstplichtigen, reservisten en (oud-)beroepspersoneel hun verhaal vertellen. Naast de rubrieken met korte berichten vind je in iedere editie ook een pagina met oproepen voor reünies. Met ons tijdschrift houden we je verder op de hoogte van de actuele zaken die binnen en rond de Koninklijke Marechaussee spelen en speelden. Er kan ook worden ingeschreven op de wekelijkse digitale nieuwsbrief. En met het organiseren/faciliteren van contactbijeenkomsten, excursies en reünies draagt SMC ertoe bij dat belangstelling voor en verbondenheid met de Koninklijke Marechaussee in ere wordt gehouden.

Ben je nog geen SMC’er?

Dan is dit een mooie gelegenheid je aan te melden, want wie zich nu voor twee jaar aanmeldt, ontvangt (zolang de voorraad strekt) het prachtige, Default > Een krachtig instrument272 pagina’s tellende boek ‘Een krachtig instrument’. Dit boek is in beperkte oplage verschenen en geeft een helder beeld van de ruim 200 jaar dat de Koninklijke Marechaussee bestaat. Naast beroepspersoneel, dienstplichtigen, KVV’ers, reservisten, ons burgerpersoneel dat werkzaam is of was bij de Koninklijke Marechaussee en degenen die gediend hebben bij eerder genoemde korpsen, kan eenieder die op enigerlei wijze een band heeft met of de Koninklijke Marechaussee een warm hart toedraagt, zich aanmelden.

De contributie bedraagt slechts € 15,- per jaar. Woont u buiten Nederland, dan bedraagt de contributie € 20,- per jaar. Aanmelden — ook voor de wekelijkse e-mailnieuwsbrief — kan via www.marechausseecontact.nl. Met ons allen vormen wij een kring van vrienden rondom de marechaussee!

Wij heten je van harte welkom als SMC’er en zien je binnenkort graag op een van onze reünies of op een andere SMC-bijeenkomst!

 Bestuur Stichting Marechaussee Contact

 

_________________________________________________________________

 

Andere nieuwsberichten:

Goed Corona nieuws voor (oud)militairen? Update 23-04-2020 (22-3-2020)
Prins Maurits mist de dienstplicht (31-1-2020)
Interessant artikel over de huidige landmacht (27-1-2020)
Dienstplicht? Jonge Amerikanen maken zich opeens weer zorgen (9-1-2020)
Hans Leijtens neemt commando Koninklijke Marechaussee over (3-9-2019)
Hans Leijtens opnieuw commandant Koninklijke Marechaussee (12-7-2019)
Commandant Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal Harry van den Brink, vertrekt later dit jaar als commandant Koninklijke Marechaussee. (5-4-2019)
Gedenksteen en pannenbier op Koning Willem III kazerne (3-4-2019)
Arie van Veen overleden (25-3-2019)
Leuk boekje (vooral voor dienstplichtigen): De legergroene elite (15-3-2019)
Reservisten gezocht: niet-stoere jongens ook welkom Grote vraag naar parttime-militairen (12-2-2019)
Commandant der Strijdkrachten: nadenken over dienstplicht (24-1-2019)
Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee wordt 'Orkest Koninklijke Marechaussee'. (10-1-2019)

Nieuwsberichten van voor 2019

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems