Nieuws

Nieuwe commandant OTCKMar (Vroeger: Depot, OCKMar en LOKKMar) (18-3-2014)

Van het opleidingscentrum van de marechaussee OTCKMar (Opleidings-, Trainings- en kenniscentrum Koninklijke Marechaussee) in Apeldoorn komt voor velen een minder prettig bericht. Kolonel Egon Hoppe die sedert 15 juni 2012 het commando op de bakermat van de marechaussee voert gaat het opleidingscentrum verlaten.

Egon HoppeIets meer dan twee jaar zal zijn verblijf in Apeldoorn geduurd hebben als hij in juli Apeldoorn verruilt voor een functie in de staf van Generaal Tom Middendorp, de Commandant Der Strijdkrachten. Zijn officiele functie wordt Hoofd Afdeling Ondersteunen Operationele Gereedheid binnen de Bestuursstaf van het Ministerie van Defensie.
In een verklaring schrijft kolonel Hoppe onder andere: "Het afscheid nemen valt me bijzonder zwaar. Dit omdat ik met ongelooflijk veel plezier werk op het OTCKMar. Het belang van ons werk, het mooie perspectief dat we voor ons hebben, maar vooral de collega's om me heen maken dit een unieke en geweldige werkplek." En verder: " De koers die we afgelopen periode samen hebben ingezet is een goede gebleken. Vanuit diverse kanten heb ik de bevestiging gekregen dat we gezien worden, dat we verschil maken en soms misschein wel vooruit lopen. We doen het goed samen en dat is merkbaar. Het OTCKMar heeft weer een prominente plek binnen de KMar en zal deze de komende tijd ook behouden."
MarechausseeNostalgie betreurt het vertrek van Egon Hoppe. In de afgelopen twee jaar 'klikte' het goed en stond de kolonel open voor alles wat met de dienstplicht bij de KMar te maken had. Reünies en bijeenkomsten konden altijd op de bakermat worden gehouden en ook de bewogen geschiedenis van de Koning Willem III-kazerne had zijn warme belangstelling. Hierdoor was het mogelijk historisch belangrijke plekken op de kazerne ten tijde van WW II in tact te laten en aan het publiek te laten zien.

Jan RoedePer 1 juni 2014 wordt kolonel Jan Roede de nieuwe commandant van het OTCKMar. De commando- overdracht is gepland op 11 juli 2014. CKMar liet zich voor zijn besluit adviseren door de GB Raad en ook de Benoemings Advies Commissie (BAC) van het OTCKMar heeft een positief advies voor deze benoeming gegeven.
Kolonel Jan Roede is onder andere werkzaam geweest als Hoofd Operaties District Schiphol, Plaatsvervangend Directeur Operaties en als laatste functie was hij Hoofd Cluster Intelligence bij de Directie Operaties (DOPS) op de StafCKMar.
Wij wensen kolonel Roede veel succes en een plezierige tijd op het OTCKMar.


 

 

Andere nieuwsberichten:

Twee lintjes voor (oud-)collega's marechaussee (26-4-2023)
Nieuwe commandant voor Opleidings- en Trainingscentrum Koninklijke Marechaussee (OTCKMar) (26-4-2023)
Oude tijden herleven: Oprichting marechaussee-eskadrons (6-4-2023)
Koninklijke Marechaussee 25 jaar zelfstandig krijgsmachtdeel (23-3-2023)
Meerderheid vindt staat van ons leger slecht: we moeten snel voldoen aan de NAVO-norm en de dienstplicht bespreken (16-2-2023)
Minister Hoekstra pleit voor herinvoering dienstplicht: 'Wordt Nederland beter van' (4-2-2023)
Marechaussee krijgt weer militaire politietaken (21-1-2023)
Dienstplicht is een vorm van slavernij (15-1-2023)
Defensie voert 'vrijwillig dienjaar' in tegen personeelstekort (1-11-2022)
Nieuw in het fotoalbum: de Prins Willem Alexanderkazerne Gouda (23-10-2022)
Topman Belgisch leger wil militaire dienstplicht om dreiging Poetin, Nederland ziet dat niet zitten (1-10-2022)
Nieuwe rubriek 'Onbekende foto's' (28-9-2022)
Mobilisatie als in Rusland. Verplicht naar het front in tijden van oorlog: kan dat in Nederland ook? (24-9-2022)
Scholieren worden gedrild door Defensie (23-9-2022)
Lopend Vuur: De militaire dienstplicht moet terugkeren (31-8-2022)
Noren laten zien waarom dienstplicht in Europa weer moet worden ingevoerd (31-8-2022)

Nieuwsberichten van voor 2022

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems