Gastenboek

Hieronder kunt u een bericht in het gastenboek schrijven en bij het klikken op Toevoegen wordt uw bericht direct geplaatst. Veel plezier met de reacties!


 

Doorzoek het gastenboek
Zoeken in: :: Trefwoord:

Geef een nieuw bericht op:

Naam:
Email:
Lichting:
Bericht:
In verband met het regelmatig terugkeren van ongewenste berichten, zogeheten spam, vragen wij u onderstaande verificatiecode in te vullen alvorens een nieuw bericht te plaatsen.
Code:

 


31-8-2019
Naam: Henk van den Noort
Email: hvdn54@gmail.com
Lichting: 75-1
Bericht: Ik blijf het leuk vinden om af en toe eens op deze site te kijken. Zou het leuk vinden als er bekenden van mijn lichting en/of van parate hap van 103 in 75/76 reageren.

27-7-2019
Naam: henk meerdink
Email: ghmeerdink@hetnet.nl
Lichting: 65-4
Bericht: Jan Vermeer. Ik denk, dat je bij de stichting SMC meer kans hebt om oude dienstmaten/foto's te treffen. B schooleskadron duidt er op dat je beroepsmarechaussee bent geweest, terwijl dit een site is voor dienstplichtigen.

23-7-2019
Naam: Jan Vermeer
Email: adrijan185@gmail.com
Lichting: 69-4 (B-schooleskadron)
Bericht: Zijn er nog oude dienstmaten van deze lichting die nog foto's uit ons opleidingsjaar hebben? Ik zou ze graag willen hebben, bij voorkeur digitaal. Bij voorbaat dank...

18-6-2019
Naam: Willem Waslander
Email: W.t.waslander@gmail.com
Lichting: 74-2
Bericht: Leuk ik was mij niet bewust van het bestaan van deze site, ik zal eens kijken of er bij mij ook nog foto’s bestaan om de collectie aan te vullen

26-5-2019
Naam: Jan Vermeer
Email: adrijan185@gmail.com
Lichting: 69-4 (B-Schooleskadron)
Bericht: Hallo, heb sinds eergisteren contact met een oude kamergenoot, t.w. Piet Wentzel (kamer 36 links). Piet en ik gaan elkaar in de zomer van 2019 weer eens ontmoeten. Leuk...! Dit jaar is het 50 jaar geleden dat wij in opleiding kwamen. Waar blijft de tijd?

23-5-2019
Naam: Ysbrand haagsma
Email: yhaagsma@unica.nl
Lichting: 89-1
Bericht: Prachtige tijd gehad eerst in Apeldoorn daarna wezep bij 41kmar

22-5-2019
Naam: J.P.Jansen
Email: jansenkarg@hotmail.nl
Lichting: 63-2
Bericht: Het was een aardige tijd vooral in Nunspeet; de zogenaamde “parate tijd” We waren wat serieus, maar voor mij was de dag van het afzwaaien toch wel een welkome mijlpaal. Er zijn goede herinneringen aan de diverse maten. Ik kwam uit Den Haag waar ook een aantal collega’s vandaan kwamen. Ab Schaalma uit Groningen kan ik mij nog goed herinneren en dan met goede herinneringen. Al met al is het al weer 55 jaar geleden. Ik zou best nog wel eens met aantal “ lotgenoten contact willen hebben. Ik ben woonachtig in Bodegraven als pensionado. Groet, Jan Jansen

4-5-2019
Naam: Bert Hovenkamp
Email: augustusroma@gmail.com
Lichting: 71-1
Bericht: Goedemiddag, Mijn naam is Bert Hovenkamp en ben 71-1na OC Apeldoorn naar 41 Maresk Harderwijk gegaan. Ik had daar mijn eigen Jeep en radio en heb leuke herinneringen uit die tijd. Ik zoek dus Ted 's Gravenmade en Thijmen Koelewijn. Ze reden regelmatig met me mee richting Amersfoort in mijn rode Austin Mini. Graag reacties !!!

20-4-2019
Naam: henk
Email: ghmeerdink@hetnet.nl
Lichting: 65-4
Bericht: Dat bedoelde ik. Die vetermars. Volkomen zinloos. Diende geen enkel doel. Ik vond (vind) het mensonterend. Een vernedering van goedwillende mannen die zich wilden inzetten om een oefening tot een goed einde te brengen. Ik denk, dat in oorlogstijd geen enkele militair een vetermars gaat houden. Ik kan er met terugwerkende kracht (60 jaar) nog steeds boos om worden.

8-4-2019
Naam: Ries van der Perk
Email: avanderperk@kliksafe.nl
Lichting: 67-1
Bericht: Al lezend komen mijn herinneringenaan de kov terug. Met een groep van 5 of 6 man werden wij bij Holten gedropt. Dicht bij de Holterberg belandden wij bij een hotel waar een pas getrouwd stel hun bruiloft vierde. Wij werden onthaald op koffie met gebak. In Heten of Nieuw-Heten hebben wij - ondanks de fanatieke controles - heerlijk friet zitten eten achter de heg die rond de kerk staat. We sliepen in een schuilbivak met 3 man bij elkaar vanwege de vorst. Met rubberboten over het Apeldoorns kanaal gezet en ruim voor de kazerne een vetermars door de slootjes die daar waren. Ondanks alles bleef de stemming goed en mochten we na afloop met weekendverlof.

8-4-2019
Naam: Piet Oosterhuis
Email: phoosterhuis@gmail.com
Lichting: 62-3
Bericht: Nu je het beschrijft Leo Goossens, herinner ik me het ook weer. Die zwembroek had trouwens niet geholpen tegen de kou.

27-3-2019
Naam: Trudie Homminga
Email: trudiehomminga@gmail.com
Lichting:
Bericht: Vandaag hoorde ik op de radio het liedje, Yellow rose of Texas. Het bracht mij terug naar de jaren 50/60. Mijn vader zong dit destijds met het Marechausseekoor in Nederlandse tekst. Met kippenvel en tranen was ik even terug in de tijd! Wij woonden toen in de Marechausseekazerne aan de Leyweg in Den Haag. Een maquette stond destijds in het museum in Buren! Ik heb een prachtige jeugd gehad. Ben supertrots op m’n vader, die alles voor zn gezin heeft gedaan! Hij werkte destijds aan de Laan v Meerdervoort, Frederik Kazerne en in de Nassau zuilensteynstraat. Heel mooi dat ik dit aan U kan laten weten! Vr groet een TROTSE dochter!

22-3-2019
Naam: henk
Email: ghmeerdink@hetnet.nl
Lichting: 65-4
Bericht: Dat weet ik Leo. Een militaire basisopleiding hoort er natuurlijk ook bij. Een Marechaussee is tenslotte ook een militair. Maar die KOV, als een soort commando/mariniers afsluiting, vond/vind ik onzinnig. Ik herken de onderstaande voorbeelden en herinner me nu ook weer andere dingen (minder onschuldig) die mij de onzin bevestigen van zo'n KOV. Ik heb het destijds ook volbracht, maar vond het geen prettige belevenis en heb daardoor geen doorzettingsvermogen gekregen. Dat had ik al door de sport en het werk bij de politie.

22-3-2019
Naam: Leo Goossens
Email: fralego@
Lichting: 62-3
Bericht: Volgens mij was de KOV de afsluiting van de Infanterieopleiding bij de A cie. Daarna gingen we naar de B cie voor de politie opleiding.

21-3-2019
Naam: henk
Email: ghmeerdink@hetnet.nl
Lichting: 65-4
Bericht: Ik heb nooit goed begrepen wat de KOV voor toegevoegde waarde had voor het werk wat er gedaan moest worden, want het betrof een oefening voor militaire gevechtshandelingen. Met Escortes, TP"s inrichten, verkeersregeling, stationspatrouilles etc,etc had dit weinig van doen. Een marechaussee was in mijn beleving geen infanterist. Of zit ik er helemaal naast?

19-3-2019
Naam: Webmaster
Email: Zie contact
Lichting: 67-5
Bericht: Klinkt heel bekend Leo. Ook al is het voor mij meer dan 50 jaar geleden, ik herinner me die KOV nog als de dag van gisteren. Vooral toen we op het allerlaatste moment, een paar kilometer van de kazerne, gevangen werden genomen en ondervraagd werden. Dagenlang nauwelijks eten en slapen en dan gaat het kader in het bos eieren bakken met spek en uien (niet voor ons!). Watertandend lagen we met ons gezicht op de grond naast elkaar te wachten tot we eindelijk naar de kazerne terug mochten lopen. Maar.....ik heb er gelukkig niks aan overgehouden! Of toch wel: doorzettingsvermogen!

17-3-2019
Naam: Leo Goossens
Email: fralego@kabelfoon.nl
Lichting:
Bericht: onze lichting (62-3) moest in november 62 de KOV doen. Ik weet nog dat we de eerste dag het apeldoornse kanaal moesten overzwemmen. We hadden dit vernomen van een eerde lichting en dachten slim te zijn door de zwembroeken zogenaamd te vergeten. Maar nee, dan maar in de blote billen. Het was trouwens behoorlijk koud ook. De laatste dag een vetermars als krijgsgevangene(van de kaderopleiding)en werden we verhoord. Toen eindelijk terug naar de kazerne. Was wel een belevenis.

17-2-2019
Naam: Paul Patist
Email: paulpatist@gmail.com
Lichting: 73-1
Bericht: Ook in 1973 geen markt gezien...

13-2-2019
Naam: henk
Email: ghmeerdink@hetnet.nl
Lichting: 65-4
Bericht: Dag Jan. Nou, dan heeft mijn lichting geluk gehad. Wij hebben destijds geen markt hoeven te bezoeken.

13-2-2019
Naam: Jan Both
Email: jantanboth@kpnmail.nl
Lichting: 56/5
Bericht: beste Henk, De Turkse Markt is nooit iets nieuws geweest. Elke lichting heeft met dit fenomeen kennis gemaakt,ook ik in1956. Alles om dicipline te leren.

Vorige pagina :: Volgende pagina :: Laatste pagina

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems