Gastenboek

Hieronder kunt u een bericht in het gastenboek schrijven en bij het klikken op Toevoegen wordt uw bericht direct geplaatst. Veel plezier met de reacties!


 

Doorzoek het gastenboek
Zoeken in: :: Trefwoord:

Geef een nieuw bericht op:

Naam:
Email:
Lichting:
Bericht:
In verband met het regelmatig terugkeren van ongewenste berichten, zogeheten spam, vragen wij u onderstaande verificatiecode in te vullen alvorens een nieuw bericht te plaatsen.
Code:

 


9-9-2002
Naam: Jan Visser
Email: visserjan@zonnet.nl
Lichting: 84-1
Bericht: Omdat mijn zoon een spreekbeurt wil gaan houden over het onderwerp Marechaussee ben ik allereerst gaan speuren op internet. Tussen de `hits`trof ik ook jullie site aan. Ik ben zelf van lichting 84-1 dus dat verklaart meteen zijn keuze voor dit onderwerp. Na mijn afzwaaien ben mijn dienstmaat John Slijkoord nog enkele keren tegen het lijf gelopen, maar van de anderen heb ik nooit meer iets vernomen. Tot mijn grote verbazing tref ik in het fotoalbum onder de jaren 80 een foto aan met als titel "dienstplichtige marechaussees aangetreden op het appel" gemaakt of van Joop Rump. Dit is de gehele lichting 84-1 in opleiding voor het SOD gebouw! Je begrijpt dat ik erg te spreken ben over deze. Ga zo door.

6-9-2002
Naam: Dick van der Pijl
Email: vanderpijl@home.nl
Lichting: 72-3
Bericht: Leuk hier eens rond te kunnen kijken. Ik ben van lichting 72-3, en werd op de site geattendeerd door mijn ouwe maat Charles Tsang (zie hieronder), de enige met wie ik nog contact heb. Reacties van anderen van onze lichting, die in Apeldoorn en Nunspeet (103 Maresk) verbleven, zijn erg welkom.

2-9-2002
Naam: Gert Kemker
Email: gkemker@leeuwarden.nl
Lichting: 78-6
Bericht: Bij toeval terecht gekomen op deze site. Veel herkenbare foto's. Ik ben van de lichting 78-6 / 4e peleton dienstplichtig marechaussee en op geleid door resp. de wmr's Kamphuis en Henstra. Streng maar rechtvaardig. Destijds was de AOO "papa" Prins de "baas" van deze lichting. Een leuke tijd gehad op de KW3 kazerne te Apeldoorn. Na mijn opleidingstijd van 6 maanden overgeplaatst naar 103Maresk van het 101 Marbat. Na mijn afzwaaien nooit meer iemand van mijn lichting teruggezien. Misschien dat dit bericht hiervoor een aanleiding kan vormen. Beheerder, ga zo door. Een prima initiatief.

23-8-2002
Naam: Ruud Schokker
Email: ruud_schokker@hotmail.com
Lichting: 79-1
Bericht: Het blijft nostalgie,de herinneringen zijn als van gisteren de KMar heeft je gevormd in wat je nu bent!Wat leuk om via deze site de wapenbroeders te leren kennen. Ik ben van lichting 79-1 en paraat 41 Maresk in Harderwijk.Onze li. heeft reeds 2 jaar geleden een reunie gehad en ontroerde velen,de herinnering aan vroeger blijkt toch iets meer te zijn dan nostalgie! Met vriendelijke groet, Ruud Schokker,Blaricum

12-8-2002
Naam: jensvandervorm
Email: jensenmartijn@hetnet.nl
Lichting:
Bericht: Via MilTopsites aangeland bij dit aardige initiatief. Voor de niet-dpl is het wellicht aardig om iets meer te informeren over doel van de MP en het verschil in taken tussen dpl. en beroeps. Vooralsnog toont deze site waarom het hoogdnodig was, de dienstplicht af te schaffen.
Zelf bij de kmar als dpl,79-1, ben benieuwd of er nog kamergenoten deze site bekijken en reageren. "Parate" tijd verder bij Unifil gediend.
57 07 06 534

5-8-2002
Naam: Gerard Jongsma (Lichting 75-2)
Email: gca.jongsma1@chello.nl
Lichting: 75-2
Bericht: Vandaag, maandag 5 augustus een brief van de "Stichting Marechaussee Contact" ontvangen en gebeld door Gerard Habers. Leuk om na zoveel jaren opeens weer geconfronteerd te worden met een stukje verleden.
Ook de site die ik opkreeg, laat me weer genieten van die goede oude tijd. Bedankt voor de herinneringen en ik zou zeggen, "zegt het voort".

28-7-2002
Naam: a.g.a. ter Horst
Email: aga.terhorst@planet.nl
Lichting:
Bericht: Per toeval op deze site terecht gekomen,ben sinds 1988 werkzaam op de wacht kw3 kazerne als burger bewaker samen met de voor jullie wel bekende Frits Neuteboom (karate Frits). Het oude wachtgebouw staat op de nominatie om gesloopt te worden hier in bevindt zich ook het nog,in orginele staat, verkerende cellencomplex het zou zonde zijn als dit verdween aangezien de geschiedenis terug gaat tot de 2e Wereldoorlog heb al contact gehad met het verzetssrijders museum in Overloon maar hier verder nog niets van vernomen.Heeft iemand nog ideeën om 1 of meerdere cellen ergens anders te herbouwen dan hoor ik dit graag.Alvast bedankt André ter Horst

24-7-2002
Naam: D. Leeuwerink
Email: dleeuwerink@hetnet.nl
Lichting: 54-6
Bericht: Graag zou ik eens een mailtje ontvangen
van éen der vroegere maten.Ze kunnen onmogelijk allemaal het land uit zijn.
Ik ben van de lichting "54-6.wel lang geleden natuurlijk ik wacht met spnning af.groetjes.

12-7-2002
Naam: Gerard Habers
Email: ejjhabers@wanadoo.nl
Lichting: 75-4
Bericht: Bij toeval jullie site gevonden. Prachtig!!! Ben zelf van lichting 75-4 en paraat te Nunspeet 104 Maresk. Helaas ter ziele. Hoop dat er nog vele reacties komen. Ga zo door. Heb misschien nog wel foto,s. Indien mogelijk stuur ik ze op.
Met vriendelijke groet Gerard Habers. In het bijzonder aan de lichting 75-4. Wellicht tot ziens.

7-7-2002
Naam: Charles tsang
Email: chtsang49@hotmal.com
Lichting: 72-3
Bericht: Toevallig deze site gevonden. Geweldig leuk.. brengt veel herinnering terug aan lichting 72/3, Apeldoorn/Nunspeet.Waar zitten al die ouwe maten ???? Woon zelf al sinds 1974 in Canada... wat vliegt de tijd !!!

17-6-2002
Naam: P.J.S. de Brake
Email: p.bake@hccnet.nl
Lichting:
Bericht: Prachtige marechaussee site mensen uit de 'goede oude tijd' toen hadden we nog een echte vijand uit het oostblok !
Nu moet je ze zoeken,en je moet ze vinden voor het te laat is ! Toen was er nog 'licht arrest' 'verzwaard arrest' en 'streng arrest'
Allemaal opgegaan in de zee van de tijd,en nog opgeslagen in het militaire geheugen.
Groeten van een diensplichtige genist uit 62-5 van de 110 Gnhstcie 211 Gnzwhstplt uit Maarn

11-6-2002
Naam: Jan Schouws
Email: j.j.schouws@net.hcc.nl
Lichting: 76-3
Bericht: Lichting 76-3. Wat leuk om deze site te vinden. Dienstplicht bij de Kmar heeft mij geholpen in mijn verdere leven. Opper Boven zei:"Je moet durven". Nou het gelukt Opper!

Jan Schouws

10-6-2002
Naam: A.J.v.d.Wetering (Men)
Email: ajweter@veterane.nl
Lichting:
Bericht: Tijdens mijn diensttijd in Ned.Indie heb ik vrienden gemaakt en vind het prettig hen op de reunies te ontmoeten,Zo ook a.s. Vrijdag 14 Juni in de legerplaats bij Oldenbroek, "De Knobbel" t Harde.

22-5-2002
Naam: leo van leeuwen
Email: leovanleeuwen@planet.nl
Lichting: 59-1
Bericht: Mooie site. Ik ben van lichting 59-1. Na de opl. op de KWIII kazerne ben ik naar 11 Marcie in Schaarsbergen overgeplaatst. Ook nog nar La Courtine geweest. Ik zat bij de Stafcie.Wie kent mij nog? Zelf herinner ik nog wel Martin Koevoets,Piet Ambtman,Veldhuis Kroeze

21-5-2002
Naam: Alex van Beem 29 0728 003
Email: vanbeem@webace.com.au
Lichting:
Bericht: Leuk zeg, ik zit er altijd even door te neuzen.1948- 1951, 43 DMC Surabaya.
Now Australia, East Fremantle.
Keep up the good work.

3-5-2002
Naam: lex van Schoor
Email: lexvanschoor@aol.com
Lichting: 71-3
Bericht: Toevallig deze site gevonden. Hardstikke goed idee. Hoop dat er nog meer fotos in komen en niet alleen van die superouwestompen van 50/60.
(71-3, Apeldoorn/Nunspeet/Kamp Vogelsang) Nu Zuid-Frankrijk.
Groeten, Lex

26-4-2002
Naam: H. G. Poels
Email: poelssenior@poels6.myweb.nl
Lichting: 54-6
Bericht: Beste Fred,
Als auteur van de Museumbrochure nr. 10 betreffende ruim 50 jaar dienstplicht vind ik jouw werkelijk voortreffelijke site daarvan een prachtige en stellig voor vele oud-dienstplichtigen welkome voortzetting ! Mijn welgemeende complimenten ! Mocht ik je met de verdere uitwerking en actualisering eventueel van dienst kunnen zijn, dan hoef je maar te roepen. Denk eens aan een hoofdstuk "herhalingsoefeningen". Veel succes !
Harry G. Poels li 54/6 res.maj.b.d.

24-4-2002
Naam: Luuk Niessen
Email: niessen@worldonline.nl
Lichting:
Bericht: Leuk om deze site van "het wapen" te vinden. Ik was van 67-5 (A-school). Ik ben thans als majoor werkzaam als hoofd opleidingen van de school militaire inlichtingendienst te Ede.

24-4-2002
Naam: Hans Niessen
Email: argonaut@wxs.nl
Lichting:
Bericht: Twee jaar na mijn broer Luuk (zie bericht hieronder) kwam ik met lichting 69-4 op. Na met name de brig Hoek van Holland ben ik naar de KLu gegaan. Huidige plaatsing als kapitein is bij de DVVO (defensie verkeers- en vervoersorganisatie).

12-4-2002
Naam: Frank van der Bijl
Email: fvdbijl@hetnet.nl
Lichting:
Bericht: Wat is het toch een klein wereldje! Vandaag bezocht je onze nieuwe homepage, waarin je schreef dat Henk een gezamelijke kennis is. Als ik je nu vertel dat ik zelf in de jaren 70 maanden in de WillemIII kazerne gewerkt heb om voor toen nog PTT de legerings gebouwen etc. van nieuwe telefoon aansluitingen te voorzien, herken ik een en ander op jouw site die er overgens ook uitstekend uit ziet en dat heb je zelf gedaan.
vr.gr F van der Bijl
home.hetnet.nl/~bijl12

Eerste pagina :: Vorige pagina :: Volgende pagina

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems