Gastenboek

Hieronder kunt u een bericht in het gastenboek schrijven en bij het klikken op Toevoegen wordt uw bericht direct geplaatst. Veel plezier met de reacties!


 

Doorzoek het gastenboek
Zoeken in: :: Trefwoord:

Geef een nieuw bericht op:

Naam:
Email:
Lichting:
Bericht:
In verband met het regelmatig terugkeren van ongewenste berichten, zogeheten spam, vragen wij u onderstaande verificatiecode in te vullen alvorens een nieuw bericht te plaatsen.
Code:

 


13-10-2002
Naam: Ferry Limburg
Email: fertiny@hotmail.com
Lichting: 55-5
Bericht: Vrijdag j.l. op de reunie in Bronbeek Arnhem geweest.Was, zoals altijd, weer groots georganiseerd met een heerlijke nasimaaltijd. Het is echter jammer dat er niet meer collega,s van 55-5 komen. Ook mis ik steeds weer de instructeurs van de opleiding, zoals wmr.s Kraaykamp, Peters, Versluys, Kleen, owmrs Gille, Kloet, v/d Hauw,Boeve enz.Misschien zijn velen van hen reeds overleden. Zelf heb ik na mijn diensttijd nog 27 jaar bij de pol.Amsterdam gewerkt, maar de beste herinneringen heb ik aan mijn diensttijd. (Motorrijder en drumband)Op de reunie kreeg ik de tip van deze website. In een woord:GEWELDIG.

4-10-2002
Naam: Willem van de Belt
Email: fam.vandebelt@hccnet.nl
Lichting: 81-5
Bericht: toppertje staat nu in mijn favorieten Ben van 81-5, later 11 Maresk Ferrie, Post, Böhmer, Van Letten van Rossum, Faber, Stoel, Oele (uit Best), Ko Schilder, zijn voor mij bekende namen Ik werk momenteel als sergeant bij het Marinebeveiligingskorps in Den Helder. Heb dit te danken aan mijn referentie bij KMar. Mijn "roeping" is dus in stand gebleven Leuk om de koppen weer eens bij elkaar te steken in de vorm van een reünie Groetjes Willem (cq "rotje")

28-9-2002
Naam: Paul Patist
Email: patist@wanadoo.nl
Lichting: 73-1
Bericht: Een gave site, complimenten ! Zelf van lichting 73-1, 104 Maresk te Nunspeet, ben ik nog steeds op zoek naar ouwe maatjes !

28-9-2002
Naam: Paul Patist
Email: patist@wanadoo.nl
Lichting: 73-1
Bericht: 'Sluiting Koning Willem III in 2006'... dit lezend denk je 'het zal toch niet als een nachtkaars uit gaan ?'. De plek waar alles begon.... Tevens een plek waar zelfs e.e.a. in de Bezettingsjaren gebeurd is ! Ik hoop dat wij allemaal nog éénmaal met z'n allen daar bij elkaar kunnen komen !

24-9-2002
Naam: Martijn Holstege
Email:
Lichting: 92-4
Bericht: Leuke site ga ik regelmatig bezoeken. Ik ben zelf van lichting 92-4. Nu werkzaam als politieagent, maar de voor de KMar blijft er altijd ergens een plekkie behouden....

22-9-2002
Naam: Hans Buttolo
Email: buttolo@tiscali.nl
Lichting: 67-5
Bericht: Juist door Cees Kempkens geïnformeerd over deze site lichting 67-5. Foto's gezien-tof. Heb zelf ook nog enkele foto's van toen. Lijkt me leuk de maten van toen nog eens te ontmoeten. Cees Kempkens zie ik vaker, daar ons contact sinds nog steeds levendig is. Jos Lamers reeds geruime tijd geleden gezien. Limbo Jos, en zijn maatje Hein uit Roermond. Mooie tijd toch. Een reunie lijkt me leuk. groetjes van een Marechausse II 67-5. Hans. Buttolo

19-9-2002
Naam: Cees Kempkens
Email: Ceeskempkens@zonnet.nl
Lichting: 67-5
Bericht: Ik heb de site gevonden via Peter de Groot, die mij er op attent maakte. Het bekende blauw kwam je tegemoet en de nostalgie deed z'n werk, fantastisch. Mooi om zo weer contact te hebben met je maten en de rest van de club. Ik ben/was van 67-5 en gelegerd in Schaarsbergen. Mooie tijd gehad en ik zou al mijn wapenbroeders wel weer eens een keertje willen horen of zien. Voor de sterke verhalen en zo. Heel leuk en ga door met deze mooie site. Groeten, Cees Kempkens.

13-9-2002
Naam: Roland
Email: welcome.to/marechaussee
Lichting:
Bericht: Hoe was de reunie vandaag, vrijdag de 13e? Tot ziens en het boek VS 19-55 ligt gereed!

9-9-2002
Naam: Jan Visser
Email: visserjan@zonnet.nl
Lichting: 84-1
Bericht: Omdat mijn zoon een spreekbeurt wil gaan houden over het onderwerp Marechaussee ben ik allereerst gaan speuren op internet. Tussen de `hits`trof ik ook jullie site aan. Ik ben zelf van lichting 84-1 dus dat verklaart meteen zijn keuze voor dit onderwerp. Na mijn afzwaaien ben mijn dienstmaat John Slijkoord nog enkele keren tegen het lijf gelopen, maar van de anderen heb ik nooit meer iets vernomen. Tot mijn grote verbazing tref ik in het fotoalbum onder de jaren 80 een foto aan met als titel "dienstplichtige marechaussees aangetreden op het appel" gemaakt of van Joop Rump. Dit is de gehele lichting 84-1 in opleiding voor het SOD gebouw! Je begrijpt dat ik erg te spreken ben over deze. Ga zo door.

6-9-2002
Naam: Dick van der Pijl
Email: vanderpijl@home.nl
Lichting: 72-3
Bericht: Leuk hier eens rond te kunnen kijken. Ik ben van lichting 72-3, en werd op de site geattendeerd door mijn ouwe maat Charles Tsang (zie hieronder), de enige met wie ik nog contact heb. Reacties van anderen van onze lichting, die in Apeldoorn en Nunspeet (103 Maresk) verbleven, zijn erg welkom.

2-9-2002
Naam: Gert Kemker
Email: gkemker@leeuwarden.nl
Lichting: 78-6
Bericht: Bij toeval terecht gekomen op deze site. Veel herkenbare foto's. Ik ben van de lichting 78-6 / 4e peleton dienstplichtig marechaussee en op geleid door resp. de wmr's Kamphuis en Henstra. Streng maar rechtvaardig. Destijds was de AOO "papa" Prins de "baas" van deze lichting. Een leuke tijd gehad op de KW3 kazerne te Apeldoorn. Na mijn opleidingstijd van 6 maanden overgeplaatst naar 103Maresk van het 101 Marbat. Na mijn afzwaaien nooit meer iemand van mijn lichting teruggezien. Misschien dat dit bericht hiervoor een aanleiding kan vormen. Beheerder, ga zo door. Een prima initiatief.

23-8-2002
Naam: Ruud Schokker
Email: ruud_schokker@hotmail.com
Lichting: 79-1
Bericht: Het blijft nostalgie,de herinneringen zijn als van gisteren de KMar heeft je gevormd in wat je nu bent!Wat leuk om via deze site de wapenbroeders te leren kennen. Ik ben van lichting 79-1 en paraat 41 Maresk in Harderwijk.Onze li. heeft reeds 2 jaar geleden een reunie gehad en ontroerde velen,de herinnering aan vroeger blijkt toch iets meer te zijn dan nostalgie! Met vriendelijke groet, Ruud Schokker,Blaricum

12-8-2002
Naam: jensvandervorm
Email: jensenmartijn@hetnet.nl
Lichting:
Bericht: Via MilTopsites aangeland bij dit aardige initiatief. Voor de niet-dpl is het wellicht aardig om iets meer te informeren over doel van de MP en het verschil in taken tussen dpl. en beroeps. Vooralsnog toont deze site waarom het hoogdnodig was, de dienstplicht af te schaffen.
Zelf bij de kmar als dpl,79-1, ben benieuwd of er nog kamergenoten deze site bekijken en reageren. "Parate" tijd verder bij Unifil gediend.
57 07 06 534

5-8-2002
Naam: Gerard Jongsma (Lichting 75-2)
Email: gca.jongsma1@chello.nl
Lichting: 75-2
Bericht: Vandaag, maandag 5 augustus een brief van de "Stichting Marechaussee Contact" ontvangen en gebeld door Gerard Habers. Leuk om na zoveel jaren opeens weer geconfronteerd te worden met een stukje verleden.
Ook de site die ik opkreeg, laat me weer genieten van die goede oude tijd. Bedankt voor de herinneringen en ik zou zeggen, "zegt het voort".

28-7-2002
Naam: a.g.a. ter Horst
Email: aga.terhorst@planet.nl
Lichting:
Bericht: Per toeval op deze site terecht gekomen,ben sinds 1988 werkzaam op de wacht kw3 kazerne als burger bewaker samen met de voor jullie wel bekende Frits Neuteboom (karate Frits). Het oude wachtgebouw staat op de nominatie om gesloopt te worden hier in bevindt zich ook het nog,in orginele staat, verkerende cellencomplex het zou zonde zijn als dit verdween aangezien de geschiedenis terug gaat tot de 2e Wereldoorlog heb al contact gehad met het verzetssrijders museum in Overloon maar hier verder nog niets van vernomen.Heeft iemand nog ideeën om 1 of meerdere cellen ergens anders te herbouwen dan hoor ik dit graag.Alvast bedankt André ter Horst

24-7-2002
Naam: D. Leeuwerink
Email: dleeuwerink@hetnet.nl
Lichting: 54-6
Bericht: Graag zou ik eens een mailtje ontvangen
van éen der vroegere maten.Ze kunnen onmogelijk allemaal het land uit zijn.
Ik ben van de lichting "54-6.wel lang geleden natuurlijk ik wacht met spnning af.groetjes.

12-7-2002
Naam: Gerard Habers
Email: ejjhabers@wanadoo.nl
Lichting: 75-4
Bericht: Bij toeval jullie site gevonden. Prachtig!!! Ben zelf van lichting 75-4 en paraat te Nunspeet 104 Maresk. Helaas ter ziele. Hoop dat er nog vele reacties komen. Ga zo door. Heb misschien nog wel foto,s. Indien mogelijk stuur ik ze op.
Met vriendelijke groet Gerard Habers. In het bijzonder aan de lichting 75-4. Wellicht tot ziens.

7-7-2002
Naam: Charles tsang
Email: chtsang49@hotmal.com
Lichting: 72-3
Bericht: Toevallig deze site gevonden. Geweldig leuk.. brengt veel herinnering terug aan lichting 72/3, Apeldoorn/Nunspeet.Waar zitten al die ouwe maten ???? Woon zelf al sinds 1974 in Canada... wat vliegt de tijd !!!

17-6-2002
Naam: P.J.S. de Brake
Email: p.bake@hccnet.nl
Lichting:
Bericht: Prachtige marechaussee site mensen uit de 'goede oude tijd' toen hadden we nog een echte vijand uit het oostblok !
Nu moet je ze zoeken,en je moet ze vinden voor het te laat is ! Toen was er nog 'licht arrest' 'verzwaard arrest' en 'streng arrest'
Allemaal opgegaan in de zee van de tijd,en nog opgeslagen in het militaire geheugen.
Groeten van een diensplichtige genist uit 62-5 van de 110 Gnhstcie 211 Gnzwhstplt uit Maarn

11-6-2002
Naam: Jan Schouws
Email: j.j.schouws@net.hcc.nl
Lichting: 76-3
Bericht: Lichting 76-3. Wat leuk om deze site te vinden. Dienstplicht bij de Kmar heeft mij geholpen in mijn verdere leven. Opper Boven zei:"Je moet durven". Nou het gelukt Opper!

Jan Schouws

Eerste pagina :: Vorige pagina :: Volgende pagina

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems