Winter 2017 / 2018

Projectadviseur Renovatie / Nieuwbouw OTCKMar, de kapitein Karel van Dijk houdt belangstellenden regelmatig op de hoogte van de activiteiten met betrekking tot de nieuwbouw en renovatie van onze bakermat. Dit keer heeft de Nieuwsbrief die hij op gezette tijden rondstuurt behoorlijk lang op zich laten wachten. De reden hiervan is dat er eigenlijk weinig te melden valt. Er valt op de kazerne niets te bespeuren wat te maken heeft met bouwen en renoveren. Maar achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de volgende fase van de renovatie. Dus heeft kapitein Van Dijk bij het begin van het nieuwe jaar toch een Nieuwsbrief gemaakt, het is namelijk stilte voor de storm.....

(Wordt vervolgd.....)


Update 18 januari 2018:

Het advies- en onderzoeksbureau voor archeologische monumentenzorg en cultuurhistorie RAAP is momenteel op de plek waar onze kantine annex filmzaal heeft gestaan, bezig met archeologisch onderzoek. Er zijn inmiddels al sporen van vroegere bewoning aangetroffen. Het onderzoek gaat tot maart 2018 duren en afhankelijk van de resultaten zal daarna begonnen worden met de bouw van het nieuwe lesgebouw. 

Renovatie jan 2018

 Foto's: Projectofficier kapitein Karel van Dijk

Lesgebouw impressiefoto

(Wordt vervolgd.....)


Update 15 maart 2018:

Half maart 2018 is het stil op de plek waar nog niet zo lang geleden de manschappenkantine en het sportgebouw stonden. Het advies- en onderzoeksbureau voor archeologische monumentenzorg en cultuurhistorie RAAP is klaar met haar onderzoek naar sporen uit het verleden. Men was meer dan tevreden met hetgeen er was gevonden en toen alles in kaart was gebracht en de vondsten waren zekergesteld, volgde de afsluitende actie van het onderzoek: zand erover!

Kale vlakte

Het zal nog tot ongeveer eind april duren voordat het aannemingsbedrijf die het laagst voor de bouw van het lesgebouw heeft ingeschreven, aan het werk gaat.

Er zit schot in de bouw van het lesgebouw en op deze site zal regelmatig een update van de bouwactiviteiten te zien zijn.

(Wordt vervolgd.....)


 

Terug naar de hoofdintroductie

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems