Herfst 2017

Het lijkt wel of de planners van de renovatie van onze Koning Willem III kazerne er met de kalender in de hand rekening mee hebben gehouden. De herfst is begonnen, de blaadjes maken aanstalten om te gaan vallen en op de kazerne valt het doek voor onze bijna 55 jaar oude voormalige kantine/filmzaal.

Gebouw 46 vlak voor sloop

De firma REKO uit Raalte gaat korte metten maken met het gebouw waar eens de broodjes knakworst, frikandellen, repen mars en nuts over de toonbank vlogen. Als je 's morgens gebouw 23, 24 of 25 uitkwam voor het appèl, dan had je direct de kantine aan de overkant in het vizier. Velen van ons zullen dan al gedacht hebben aan de koffiepauze wat een stormloop betekende naar de overkant om daar de nodige koffie, gevulde koeken, rondo's, kano's en natuurlijk de befaamde broodjes frikandel naar binnen te werken.

Gebouw 46 ansichtkaart

Over een tijdje ontstaat er op de plek waar de kantine stond een grote kale vlakte waar hopelijk snel begonnen gaat worden met de bouw van een prachtig mooi nieuw lesgebouw.

(Wordt vervolgd.....)


Update 10-11-2017:

Toen eind oktober het groen licht werd gegeven voor de sloop, werd eerst alles wat binnen los en vast zat eruit gehaald.
Begin november kwam het Grote Gele Knabbel Monster die met chirurchische precisie meter voor meter aan het gebouw ging knabbelen. Hout in de houtcontainer, stenen en puin in een andere container en ook voor al het ijzerwerk was er een aparte container en zo werden alle onderdelen keurig netjes gesorteerd en afgevoerd. Als je dan zo'n geel monster aan het werk ziet, dan zou je toch eigenlijk ook wel eens een uurtje aan de hendeltjes willen zitten en lekker gaan slopen!
Rond het midden van november zal onze oude kantine wel definitief verleden tijd zijn en ontstaat er een grote kale vlakte wachtend op de start van de bouw van het nieuwe lesgebouw. Maar.....gelukkig hebben we de foto's nog!

Gebouw 46 de bouw
                                                 1963 In aanbouw

Gebouw 46 sloop

 (Wordt vervolgd.....) 

Terug naar de hoofdintroductie

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems