Voorjaar 2017

De eerstvolgende activiteit is de sloop van gebouw 46. Dat is het gebouw aan de zijkant van het square waarin zich vroeger de kantine bevond, evenals later de bibliotheek en de repro.

Gebouw 46 met exercitie

De laatste tijd werd de toenmalige kantine alleen maar gebruikt voor de ontvangst van grote groepen. Sinds een paar maanden staat het gebouw leeg.
Om het gebouw te kunnen slopen moet er aan heel wat voorwaarden worden voldaan. Je hebt er de vereiste vergunningen voor nodig en er moet eerst onderzocht worden of er zich ook asbest in het gebouw bevindt. Die procedure is in volle gang en als eenmaal het groene licht voor de sloop is gegeven dan is het 55-jarige gebouw binnen no-time gesloopt en in stukjes afgevoerd.

(Wordt vervolgd.....)

Update 01-06-2017:

Op het terrein achter op de KW III kazerne tussen de vroegere garages (gebouw 55) en de vroegere stafgebouwen van 1LK ligt nu een prachtig mooie buitensportaccommodatie. Een fotograaf van Defensie heeft onlangs een paar mooie foto's gemaakt toen toekomstige instructeurs het complex door middel van een sportles gingen verkennen.
In het KMarMagazine van juni 2017 zijn die foto's te bewonderen.

(Wordt vervolgd.....) 


 

Terug naar de hoofdintroductie

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems