Winter 2016 / 2017

Er valt vanaf het begin van de winter op 21 december weinig nieuws te melden over de renovatie van de Koning Willem III kazerne. Hoewel.... er schijnt beweging te zitten in de oplevering en ingebruikname van de vier schietbanen in gebouw 55 (de vroegere garages). Ook de plek op het achter terrein waar de buitenactiviteiten moeten gaan plaatsvinden zal heel spoedig in gebruik worden genomen. Daar kunnen de marechaussees in spé dan naar hartenlust tokkelen, klimmen, tijgeren, springen en kruipen!

Update 23 januari 2017:

En ja hoor, vorige week was het dan zover! Op donderdag 19 januari opent de commandant van het opleidingscentrum kolonel Jan Roede officieel de buitenactiviteiten door vanaf de klimtoren te tokkelen. Filmpje.

Opening schietbaan

Aansluitend gaat hij naar de ondergrondse schietbanen in gebouw 55 om daar samen met projectofficier kapitein Karel van Dijk zijn pistool leeg te schieten op een paar ballonnen. Uniek aan de schietbaan is dat er een auto naar binnen gereden kan worden om het oefenen van schieten vanuit een voertuig te kunnen oefenen.

En dan is het voorlopig weer even stil voor wat betreft nieuws over de renovatie en nieuwbouw. Vanwege vorst in de grond kan er op de plek waar het nieuwe lesgebouw gaat verrijzen niet gewerkt worden. Er moet daar nog archeologisch onderzoek plaatsvinden maar dat staat nu even letterlijk en figuurlijk in de ijskast.

Oude kantine
Het zal niet zo gek lang meer duren voordat de slopers zich richting gebouw 46 (onze kantine) gaan begeven om hun werk daar te kunnen beginnen. We houden u op de hoogte!

(Wordt vervolgd....)


 

Terug naar de hoofdintroductie

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems