Zomer 2016

Op gezette tijden worden collega's op het OTCKMar op de Koning Willem III-kazerne op de hoogte gehouden van de vorderingen van de sloop / verbouw / nieuwbouw / renovatie van onze bakermat.
Kapitein Karel van Dijk is projectadviseur renovatie/nieuwbouw en dit is zijn meest recente Nieuwsbrief
 
Update 1 september 2016:

De oude kantine zit op slot!
Al sinds de ingebruikname in 1992 van het huidige KEK gebouw, het Teding van Berkhout paviljoen, doet onze oude kantine als zodanig geen dienst meer. Het gebouw werd hoofdzakelijk nog gebruikt als ontvangstruimte voor grote groepen. De plek waar eens de broodjes frikandel en knakworst letterlijk als warme broodjes over de toonbank gingen nadert het einde.

Oude kantine

Het gebouw is onlangs van onder tot boven onderzocht op waardevolle spullen en toen die niet meer werden aangetroffen ging de deur voorgoed op slot. Het zal dit gebouw met nummer 46 net zo vergaan als die andere gebouwen die zijn gesloopt: er gaat straks een groot hek omheen en dan wordt het gebouw een prooi voor die grote gele sloopmachine die stukje bij beetje het gebouw gaat afknabbelen.

Oude kantine(2)
Dan ontstaat er een grote open en lege vlakte waar uiteindelijk het nieuwe lesgebouw moet verrijzen. En wanneer met de bouw wordt begonnen? Ergens in 2017!

(wordt vervolgd.....)


Terug naar de hoofdintroductie

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems