Voorjaar 2015

Inmiddels is het KEK-gebouw (Keuken Eetzaal Kantine) gesloten en de komende maanden zal het gebouw kompleet gerenoveerd worden. Vanaf begin 2016  kan er weer gegeten en gedronken worden in een hypermoderne eetzaal en zal de keuken voorzien zijn van de modernste apparatuur.

Tent op square (2)
Tot die tijd worden de maaltijden genuttigd in een grote tent op het square. De hevige storm van eind maart heeft bewezen dat de tent goed vast staat en dat dit tijdelijk onderkomen een volwaardig alternatief is voor het KEK-gebouw.

Gebouw 42

Tot de jaren '80 stonden er op de kazerne vier toilet gebouwtjes. Overdag moest er door de marechaussees in opleiding gebruik worden gemaakt van de toiletten die zich daarin bevonden. Alleen 's avonds en 's nachts mochten de toiletten in de legeringsgebouwen worden gebruikt. Toen in de jaren '80 de slaapzalen verbouwd werden tot achtpersoons kamers kwamen er ook toiletten voor de marechaussees in de legeringsgebouwen. De vier gebouwtjes stonden er vanaf die tijd een beetje nutteloos bij. Al gauw werden er drie afgebroken omdat er plaats gemaakt moest worden voor nieuwbouw, maar één gebouwtje (42) bleef gespaard. Het werd lange tijd door de rechercheschool gebruikt als plaats delict, maar toen gebouw 55 klaar was en de rechercheschool daar onderdak vond, kwam gebouw 42 leeg te staan.

Gebouw 42 Vitrine
Afgelopen winter is het gebouwtje gerenoveerd en heeft kapitein Michiel Tattersall het gebouwtje ingericht als traditiekamer. Hij heeft daar de meest uiteenlopende spulletjes en attributen in vitrines uitgestald en opgesteld die te maken hebben met de verschillende opleidingen die sinds 1946 op de Koning Willem III-kazerne worden gegeven.

Gebouw 42 Vitrine(2)
Een feest van herkenning voor iedereen die hier is opgeleid!

Gebouw 42 Vitrine(3)
Binnenkort zal er ook een doorlopende diavoorstelling te zien zijn met afbeeldingen van opleidingen door de jaren heen.


(Wordt vervolgd.....)


 

Terug naar de hoofdintroductie

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems