Winter 2011 / 2012


Volgens de kalender is het nu winter, maar als je niet beter wist dan zou je zeggen dat de lente in aantocht is. De thermometer wijst maar liefst 10 graden boven nul aan en hier en daar hoor je de klanken van een vertwijfeld vogeltje die ook niet weet waar hij aan toe is.
Voor de werklui op de KW III kazerne komt het zachte weer goed uit. Ook al worden de meeste werkzaamheden binnen verricht, het is toch wel prettig dat als je naar buiten moet, je geen dikke kleren hoeft aan te trekken.

Sanitaire ruimte

De werkzaamheden aan de gebouwen 23, 24 en 25 (B3, B4 en B5) vorderen gestaag. Het worden net zoals de gebouwen 21 en 22 (B1 en B2) hypermoderne legeringsgebouwen. Niets herinnert meer aan de slaapzalen met stapelbedden uit de jaren 40, 50, 60 en 70. Als je nu op het LOKKMar begint over strozakken, wc's buiten in aparte gebouwtjes, waslokalen met alleen maar koud water, ijs op de binnenkant van de ramen, één keer per week douchen in het badhuis, het commando "etenhalers aantreden", dan loop je kans opgepakt te worden omdat er getwijfeld wordt aan je geestelijke gesteldheid!

Legeringskamer

Maar ja, je moet met je tijd meegaan, dus mijmeren over hoe het vroeger was, dat doe je maar thuis achter de computer kijkend naar al die zwart-wit foto's op MarechausseeNostalgie.
Op het LOKKMar leeft men in het heden en daar is men voorbereid op alles wat er volgens de huidige maatstaven vereist is voor het opleiden van marechaussees.
Klimaatbeheersing, internet, prima sanitaire voorzieningen, alles is in de legeringsgebouwen nu goed voor elkaar. Er is gebruik gemaakt van de modernste materialen, waardoor het geheel een strak en goed afgewerkt aanzicht geeft. Maar...... aan de buitenkant blijven de gebouwen zoals ze 'vroeger' waren!

Legeringsgebouwen in de winter


(wordt vervolgd...)

Update 11-03-2012:

De legeringsgebouwen 23, 24 en 25 zijn klaar en in afwachting van hun bewoners. Die zullen binnenkort hun intrek gaan nemen in moderne en ruime kamers, waar niets meer herinnert aan de grote slaapzalen met stapelbedden van destijds.

Gebouw 55

De (ver)bouwactiviteiten zullen zich de komende tijd verplaatsen naar de meest imposante "klus" van het gehele project en dat is de renovatie en verbouw van de welbekende garages, ook bekend als gebouw 55.
Maar voordat dit imposante gebouw aangepakt kon worden, moest eerst onderzocht worden of het terrein ten zuiden ervan vrij was van oude munitie en andere gevaarlijke objecten.

EOD jeep

De Explosieven Opruimings Dienst heeft desgevraagd onderzoek gedaan en het resultaat van de op- en afgravingen mocht er zijn. Op 1 maart vervoerde een jeep van de EOD de bodemvondsten naar een veilige plek in het Orderbosch en daar werd alles ingegraven en uiteindelijk tot ontploffing gebracht.

EOD ontploffing

Nu het terrein veilig verklaard is, kan met de voorbereidende werkzaamheden voor aanpak van gebouw 55 worden begonnen.

Gebouw 55 Duitsers met watermerk

MarechausseeNostalgie kon aan de hand van foto's van het gebouw uit de periode 1940 - 1945 de Dienst Vastgoed Defensie behulpzaam zijn in hun streven om het uiterlijk van het gebouw zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat terug te brengen.

 

Terug naar de hoofdintroductie

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems