Herfst 2011

Trap gebouw 23Er wordt met man en macht gewerkt om de legeringsgebouwen 23 (B3), 24 (B4) en 25 (B5) op tijd klaar te krijgen.
Er staan weliswaar nog een paar steigers aan de buitenkant, maar gewerkt wordt er hoofdzakelijk aan de binnenkant. Daar worden de kamers van de toekomstige wachtmeesters en marechaussee-beveiligers aan de eisen van deze tijd aangepast en binnen afzienbare tijd zullen de studenten hier hun intrek kunnen nemen.
Aan de achterzijde van de drie gebouwen worden weer trappen aangebracht, zodat ook de achterkant er precies zo gaat uitzien als bij de bouw in 1939.
In de jaren 80 verdwenen de trappen omdat haaks op de drie gebouwen leslokalen werden gebouwd. Nu verdwijnt de aanbouw weer en wordt de achterzijde van de gebouwen in de oorspronkelijke staat teruggebracht.
Binnenkort zal alle aandacht gericht zijn op het kolossale gebouw 55, de garages.
Binnen afzienbare tijd zal met de aanbesteding begonnen worden en volgens de planning wordt dan in februari 2012 met de renovatie en verbouwing begonnen.

Julianabank bij vijver

Inmiddels is de opknapbeurt van de beide vijvers achter gebouw 5 klaar en is er het nodige groen geplant om die plek te laten uitgroeien tot het kleine knusse parkje van weleer. Vroeger diende het parkje als welkome plaats voor het maken van foto's als in de weekenden de "liefjes" op bezoek mochten komen.

Herdenking Airborne Hospital

Op 16 september was die plek het decor voor de herdenkingsplechtigheid van de slag om Arnhem en het feit dat gedurende een viertal weken de kazerne als Airborne Hospital diende voor gewonde geallieerde krijgsgevangenen. Een prachtige plaats om een dergelijke ceremonie te houden. Mooi ruim en overzichtelijk en zo'n herdenking meer dan waardig. Absoluut een verrijking van de kazerne!

(wordt vervolgd...)

Terug naar de hoofdintroductie

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems