Zomer 2011

De gebouwen 23, 24 en 25 staan al een tijdje in de stijgers.

Gebouw 23, 24 en 25

Zowel aan de buitenkant als binnen in de gebouwen vorderen de werkzaamheden gestaag. Met de ervaring die aannemer Draisma heeft opgedaan in de gebouwen 21 en 22 kan het schema voor de drie gebouwen, welke destijds door de dienstplichtigen werden bewoond, vrij nauwkeurig aangehouden worden.
Intussen worden voorbereidingen getroffen om het volgende deelproject aan te pakken. En dat wordt een enorme klus!

Gebouw 55 garages

Dan wordt namelijk met gebouw 55 (garages) begonnen. Het meer dan 200 meter lange halfronde gebouw moet in de toekomst gaan dienen voor het oefenen van Praktische Marechaussee Vaardigheden (PMV). Tot die vaardigheden behoort de Integrale Beroepsvaardigheids Training (IBT). Die training houdt ondermeer in het verrichten van aanhoudingen, het binnentreden van woningen, gebouwen, enz. Wortels weghalen
Ter voorbereiding van de verbouwing wordt al het groen aan de achterkant van het gebouw met wortel en tak uitgeroeid! Ook de kleine gebouwtjes die dienst deden voor het onderhoud van voertuigen gaan plat en dan wordt het rond gebouw 55 een lange kale vlakte. En dan kan na de bouwvakvakantie begonnen worden met het "echte werk"! Onder dit enorme gebouw worden schietbanen en sportfaciliteiten gebouwd.


Terug naar de hoofdintroductie

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems