Herfst 2010Als je bij de oude poort van de kazerne staat, dan vraag je je af of er wel gewerkt wordt. Op een paar stratenmakers na is er buiten niemand te bekennen.

Gebouw 6 najaar 2010

Als ik tegen de heer Ruiter (projectleider/uitvoerder van de firma van Wijnen) de opmerking maak dat het hier wel heel rustig is, adviseert hij me eens binnen in gebouw 6 (wachtgebouw) te gaan kijken. En inderdaad, alle activiteiten concentreren zich momenteel op het interieur van het gebouw.
Kabels gebouw 6
Als ik voorheen het gebouw binnenliep, wist ik bijna blindelings de weg te vinden via de gangen naar het wachtlokaal, de cellen en de kamers. Maar nu? Nu heb je een plattegrond nodig om niet te verdwalen in een doolhof van (nieuwe) gangen en heel veel kamers.
Zo is de luchtplaats voor gestraften omgetoverd in een aantal kleine kamertjes en is het grootste deel van het cellencomplex afgebroken en zijn er kamers voor in de plaats gekomen.
Op de bovenverdieping is het niet veel anders. Ook hier veel nieuwe kamers en niets wat nog herinnert aan de situatie zoals die een tijdje geleden was.
Maar wat wordt het van binnen mooi zeg! Je kunt nu nog goed zien hoeveel nieuwe leidingen, kabels, draden en buizen er in het nieuwe interieur verwerkt zijn.
De overbekende ijzeren ramen zijn na te zijn behandeld een tijdje geleden weer op de oorspronkelijke plaats gemonteerd en ook aan de binnenkant van de kozijnen zijn nieuwe

Dubbel glas gebouw 6

ramen geplaatst zodat er nu ook in dit gebouw gesproken kan worden van dubbel glas!
Stratenmakers waren druk bezig om een mooie entree van de kazerne te maken. Dit in verband met de viering van de komende Wapendag.
Ook nog even een kijkje genomen in de gebouwen 21 en 22 (B1 en B2) en ook daar schiet de verbouwing van het interieur behoorlijk op.

Plantonhuisje najaar 2010

Ook het plantonhuisje wordt opgeknapt en in ere hersteld.

 

Terug naar de hoofdintroductie

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems