Zomer 2010

Gestaag vorderen de werkzaamheden aan de gebouwen 5, 6, 21 en 22. Een beetje aan het oog onttrokken door hekken, steigers, bouwketen, auto's en bomen ondergaan de gebouwen 21 en 22 (hééél vroeger B1 en B2 genoemd) een ware metamorfose. Renovatie 24-06-10
Niet alleen wordt binnen in de gebouwen alles gesloopt, vernieuwd en herbouwd, maar ook de buitengevels krijgen een opknapbeurt en zelfs de rode dakpannen worden schoongemaakt. Hierdoor krijgen de gebouwen een frisse uitstraling en zien ze er straks weer als nieuw uit!

(wordt vervolgd...)

Update 12-08-2010:

Rijdend naar de oude poort van onze kazerne, lijkt het net alsof men in de afgelopen tijd niet veel is opgeschoten. De aanblik van de gebouwen voor aan de poort en de legeringsgebouwen 21 en 22 is nog dezelfde.

Renovatie 12-08-10

Stijgers, containers, prefab kantoortjes, hekken, bouwmaterialen en noem maar op. Maar als je de gebouwen eens van dichtbij gaat bekijken en binnen een kijkje gaat nemen, dan zie wat een werk er de afgelopen tijd is verzet. Kompleet nieuwe vloeren, plafonds, muren, isolatie, verwarmingsinstallaties en noem maar op. Het is komplete nieuwbouw in een oude jas. Maar ook die jas is naar de stomerij geweest!

Renovatie 12-08-10(2)

Zo zijn de duizenden dakpannen één voor één van de gebouwen gehaald en schoongemaakt. Al het houtwerk is deels gerepareerd en deels vervangen. Een mooi laagje crèmekleurige lak er over en het ziet er gelijk een stuk mooier uit.
En dan al die beroemde stalen raampjes en kozijnen! Per gebouw moesten er meer dan 250 stuks uit de gevels geschroefd worden.

Renovatie 12-08-10(3)

De elektrische schroevendraaiers hebben overuren gedraaid toen er meer dan 4500 schroeven uitgedraaid en later ook weer ingedraaid moesten worden. In elk raam werd een nummer geslagen, want na te zijn gestraald moest ieder raam weer op zijn oorsponkelijke plek teruggezet worden. Een klus van jewelste!
Door de koude periode afgelopen winter hebben de werkzaamheden destijds wel wat vertraging opgelopen, maar de achterstand is ingelopen en alles ligt nu nagenoeg weer op schema.

Terug naar de hoofdintroductie

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems