Voorjaar 2010

De kazerne is wederom een stukje kleiner geworden. Waren vorig jaar de twee gebouwen vooraan bij de poort al d.m.v. een hek tijdelijk aan de kazerne onttrokken, nu staat er om de gebouwen 21 en 22 ook een hek en kun je vanaf de kazerne niet meer bij die gebouwen komen.

Verbouwing gebouw 21 en 22

De beide gebouwen, waar ten tijde van de dienstplicht beroepsmarechaussees werden opgeleid, zijn in bezit genomen door aannemersbedrijf Draisma uit Apeldoorn, die er de komende maanden moderne legeringsgebouwen van gaat maken. Het toegangshek aan de Sportlaan ter hoogte van gebouw 21 is overdag open en fungeert nu als toegang tot de bouwplaats.

(wordt vervolgd...)

Update 1 april 2010 (geen grap):

Nu we drie maanden verder zijn in 2010 kun je goed zien dat er gerenoveerd wordt op de Koning Willem III kazerne. Niet alleen de medewerkers van het LOKKMar kunnen het zien, maar ook iedereen die langs het complex rijdt.
Onderstaande borden zijn geplaatst op de kruising Sportlaan / Laan van Spitsbergen, om te laten zien wie er bouwt / renoveert op het complex. Op het bord is tevens te zien hoe de toekomstige situatie van het LOKKMar zal worden.

Borden aannemers

De gebouwen 91, 101 en 102 (dat zijn gebouwen die achter de huidige ingang van de kazerne staan) worden met ingang van april gesloopt.

Sloop gebouwen 91, 101 en 102

De eenheden die in deze gebouwen verbleven zijn verhuisd naar Nieuw Milligen. Als de gebouwen gesloopt zijn zal er een bodemonderzoek plaatsvinden. In de toekomst zal op deze plaats de sporthal en de schietbanen gebouwd worden. Alles ondergronds.

Intussen gaat het werk in en aan de gebouwen vooraan bij de oude poort gestaag door.

Gebouw 5 zonder vloer

Alle vloeren van zowel de begane grond als de verdieping worden vervangen. Afvoer van het puin gebeurt via de zijkant van het gebouw.

Vloeren gebouw 5

 

Terug naar de hoofdintroductie

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems