Herfst 2009Toen in september 2009 de buren van de KW III kazerne door Defensie uitvoerig geinformeerd werden over de renovatie van de kazerne, nodigde de commandant van het Opleidings- en Kenniscentrum van de KMar de buren uit om voor aanvang van de werkzaamheden een kijkje te komen nemen op de kazerne.

Informatiedag KW III

Op zaterdag 31 oktober ging voor een tiental bewoners van de wijk Orden de poort van de kazerne open en waren zij die dag de gast van kolonel Ruud Dirkzwager en zijn staf.
Na het welkomstwoord van de kolonel en een korte uitleg over de functie van het LOKKMar binnen de Koninklijke Marechaussee, legde de projectofficier kap bd Grietzen de Ruiter de aanwezigen uit wat er de komende jaren allemaal staat te gebeuren.

Informatiedag KW III(2)

Daarna volgde er een rondgang over de kazerne en konden de buren met eigen ogen zien in welke toestand de gebouwen op de kazerne zich bevinden.
Na afloop van de informatiedag was er in het KEK-gebouw (Keuken, Eetzaal, Kantine) nog een gezellig samenzijn waarbij de aanwezigen op een lekkere kop snert getrakteerd werden.

Informatiedag KW III(3)

Volgende aktie: de beide gebouwen voor bij de oude poort (5 en 6)worden een dezer dagen d.m.v. een hek tijdelijk aan de kazerne onttrokken en dan kan de aannemer aan de slag!

(wordt vervolgd...)Update 26 november 2009:

Geloof het of niet, maar deze week werden er activiteiten waargenomen bij de twee gebouwen vooraan bij de poort. Geen wachtmeesters in opleiding die een arrestatie aan het oefenen waren of studenten die een verkeerscontrole hielden.

Renovatie nov 2009

Nee, het waren werklui van de aannemer die met de bekende rood-witte linten bepaalde gebieden aan het afzetten waren.
Is het dan eindelijk zo ver en gaat de schop in de grond?
De werklui bleken een soort van kwartiermakers te zijn, want zij gingen in de slag met al het groen rond de beide gebouwen. Ze maken alles met de grond gelijk om straks hun collega's de ruimte te geven om daadwerkelijk te gaan slopen en bouwen.

Renovatie nov 2009(2)

Ik ben benieuwd wie de eigenaar gaat worden van al dat openhaard-hout dat nu op de kazerne ligt.......

KW III kazerne 1939
Binnenkort zal het weer net zo kaal zijn als 70 jaar geleden.

Terug naar de hoofdintroductie

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems