Anekdotes en (sterke) verhalen

Begrafenis van H.K.H. Prinses Wilhelmina. Door mar Leo Goossens, lichting 62-3

In december 1962, voor zover ik me kan herinneren op een zaterdag, werd de overleden Prinses Wilhelmina vanuit Den Haag naar Delft vervoerd met witte paarden en koetsen etc.
Ik weet nog dat, in ieder geval de B-cie van 62-3, een soort ere-cordon moesten vormen langs de route in Den Haag.
We zijn ’s morgens vroeg vanuit Apeldoorn met bussen naar Den Haag gereden en kregen we ontbijt in een kazerne aan de van Alkemadelaan.
Na het ontbijt naar de Kneuterdijk om opgesteld te worden. Toen we daar opgesteld stonden in de 1e rust, werd ik na een tijdje op mijn schouder getikt, na een minuutje nog een keer, en na stiekem omgekeken te hebben, stond tot mijn stomme verbazing mijn vader precies achter me!

Ere-afzetting Depot KMar

De begroeting werd met een knipoog afgedaan want er heerste strenge discipline. Na een aantal uren, toen de stoet voorbij was getrokken werden we met bussen naar de kazerne Ypenburg (ik denk van de luchtmacht) afgevoerd en werden we daar getrakteerd op erwtensoep en brood. Het was bar koud die dag.
Ik woonde in Den Haag en ik vroeg of ik niet gelijk naar huis mocht, helaas werd dat niet toegestaan omdat we onze wapens bij ons hadden, dus met bussen weer terug naar Apeldoorn, uitpakken, omkleden en na inspectie met de trein weer terug naar Den Haag.
Het was een hele lange dag, maar we stonden wel eerste rang om het gebeuren van dichtbij te zien en mee te maken.
Alles bij elkaar een indrukwekkende belevenis.Terug naar overzicht

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems