Anekdotes en (sterke) verhalen

Illegale praktijken door sld1 Silvester van Wanrooij, lichting 68-3

Sld Silvester van Wanrooij was in 1968/69 AAT-er bij de 106 lichte transport cie, destijds gelegerd op de Legerplaats Nunspeet.

Wij hadden een oefening in Duitsland en het was steenkoud. Onze stip Stopwas een vervelend mannetje maar hij wilde ons matsen en nam alle extra tabak e.d. in zijn weekendtassen mee. Hij reed in een Nekaf met chauffeur. Kap eraf en in tankoverall bij min zoveel graden in de open jeep. De ruiten bevroren namelijk te veel! De tabak, sigaretten, enz. zaten in de twee weekendtassen bovenop de andere spullen.
Ja hoor 100% controle aan de grens, ook voor de stip!! Herman, mijn maatje uit Goor was chauffeur en die pakte de tassen eraf en zette ze op de grond en begon de Jeep uit te laden.
Werkelijk niemand van de Kmar kwam op het idee om de twee weekendtassen te checken Wij stonden er met zo’n 30 man omheen en lagen blauw van het lachen.
Na de controle mochten we verder en de stip en Herman haalden ons in onder luid gejuich en getoeter van alle AAT chauffeurs! Iedere keer als ik er aan denk, heb ik de grootste lol.

Minder leuk waren de controles van de privé auto’s in verband met het stelen van benzine. Als je dat deed, dan sloeg de carburateur rood uit.
Bij het tanken van de tweede tank, ging de slang door de cabine heen naar de andere kant. In de cabine stond een jerrycan voor eigen gebruik.
Poort uit, bos in en privé aftanken en klaar was Kees. Er zijn er zo heel wat gepakt. Zelf heb ik het niet gedaan omdat vooral bij kevers de carburateur echt knalrood werd dus was de pakkans gigantisch groot.


Terug naar overzicht

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems