Anekdotes en (sterke) verhalen

Trommelen wil trommelen. Door maj Ed Trommelen, lichting 73-5 (ber)

Op 12 september 2008 vierde oud adj A.(Toon) Boer zijn 90e verjaardig. Toon Boer was de eerste tamboer-maître van het in 1955 opgerichte Tamboerkorps. Heel veel dienstplichtigen hebben in de loop der jaren deel uitgemaakt van de muzikale afdeling van de KMar. Gedurende bepaalde perioden bestond het Tamboerkorps alleen maar uit dienstplichtigen.

Toon Boer 1968

De volgende korte anekdote is van de hand van de Nederlands liaison voor de KLPD en KMar in Londen, majoor Ed Trommelen.

U gelooft het of niet, maar het is echt waar! Op 12 september 1973 ben ik opgekomen. Ik was dus van de lichtingsploeg 73-5 en naar ik nu zie opgekomen op de verjaardag van de oud-adjudant Toon Boer.
Ik moest mij destijds als 17-jarige melden bij de adjudant en hij vroeg wat mijn naam was. Ik antwoordde: "Trommelen". "Nee zei hij, wat is je naam?" Nogmaals zei ik "Trommelen.". "Pfff...." reageerde de adjudant, "geef me je militair paspoort maar." Hé wat zie ik ..... dat is je naam!" Ja, reageerde ik. De adjudant vroeg: "wat speel je?" Ik reageerde: .......... Ja, dat durf ik nu niet meer te zeggen!

Prachtig dat ik anno 2008 onze adjudant nog kan feliciteren!Terug naar overzicht

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems