Anekdotes en (sterke) verhalen

Sinterklaasfeest in Selsingen bij Seedorf. Door KVV mar1 Janek Szymanowski, dpl lichting 77-1

Het was traditie dat wij ieder jaar vanuit Seedorf rond Sinterklaas de kinderen en ook de volwassenen in de gehandicapten werkplaats gingen bezoeken.
We zamelden eerst geld in en kochten hiervan kado's; wij werden ook gesponsord door de WZZ en andere winkels. De bus volgeladen met pepernoten, snoepgoed en natuurlijk de kado's gingen wij met Sinterklaas en zwarte Piet naar Selsingen. Met loeiende sirenes kwamen wij het terrein opgereden en werden daar al vol verwachting opgewacht. Iedereen, de gehandicapten en ook het verplegend personeel, ontving ons met veel vreugde en blijdschap. De zwarte Pieten moesten goed opletten, want de pepernoten die zij rondstrooiden kwamen harder terug als je zou verwachten. De kinderen gingen net als de Pieten ook strooien, maar hadden niet veel controle over hun krachten.
Nadat iedereen in de grote ruimte was aangekomen werden de kado's opengemaakt en zagen we heel veel gelukkige gezichten. Ter afsluiting hadden we een gemeenschappelijke maaltijd, waarbij we de kinderen ook op onze schoot namen, zoals Gerrit Piso met een van de kinderen op de foto. Gerrit is een kerel met het hart op de juiste plek!
Na de maaltijd gingen we weer naar de bus en reden, zoals ook gekomen met loeiende sirenes een rondje over het terrein en dan weer natuurlijk zonder optische signalen naar de kazerne in Seedorf. We werden hierbij uitgezwaaid door de gehandicapten, hun ouders en het verplegend personeel.
Zo'n dag maakte ieder jaar weer een grote indruk op ons. Ik denk er altijd graag aan terug.
Piso en Szymanowski
Adjudant Gerrit Piso en mar2 Janek Szymanowski op bezoek bij geestelijk gehandicapten


Terug naar overzicht

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems