Anekdotes en (sterke) verhalen

Kaderoefening. Door mar Wim Lokers, lichting 79-4

Tijdens de opleiding konden wij ons opgeven om deel te nemen aan een zogenaamde kaderoefening. Die was om te kijken/testen of je geschikt was om toegelaten te worden tot (ik dacht) de dienstplichtig wachtmeester opleiding (of zoiets).
Default > Wim LokersIk had mij aangemeld en 2 of 3 dagen en nachten lang moest je allerlei opdrachten uitvoeren in groepen van een paar man waarbij om de beurt iemand de leiding had.
Een van de oefeningen was 's nachts van punt naar punt lopen op de kaart zonder ontdekt te worden door het patrouillerende kader die in Laro's rondreden.
Het lukte aardig om onopgemerkt op het eindpunt aan te komen, maar omdat mijn groep heel zorgvuldig bij het minste of geringste licht of geluid dekking had gezocht, kwamen wij daar ergens rond een uur of vier 's nachts pas aan. Te moe om nog een tentje op te zetten en een schuttersput te graven, gingen wij met volle bepakking tegen een boom hangen en vielen zo in slaap.
Even later werden wij wakker van een hoop geschreeuw: "gas, gas, gas" en we zagen in de verte wat lichten en mensen rondlopen. Te moe om een pap te zeggen bleven wij tegen de boom hangen, totdat er een wachtmeester schreeuwend naar ons toe kwam en riep: "Jullie zijn allemaal dood! Dit was een gasaanval en jullie hebben niet eens je gasmasker op!"
Wat was er nou gebeurd? Men had inderdaad wat traangasgranaten in het bivak gegooid, maar de wind stond precies van ons af dus wij merkten daar helemaal niets van. Het gas werd de andere kant opgeblazen.
Vanzelfsprekend werden wij bij de nabespreking op de kazerne door Kapitein Procee en Majoor Scipio afgewezen voor de kaderopleiding......

_________________________________________________________________

Terug naar overzicht

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems