Anekdotes en (sterke) verhalen

De dochters van Majoor Scipio. Door mar Wim Lokers, lichting 79-4

Majoor Scipio was in 1979 commandant van de School Opleiding Dienstplichtigen en had, wat velen misschien niet weten, twee zeer aantrekkelijke dochters.
Wat was nu het geval? In mijn peloton zat een jongen uit Terhorne (Friesland) Peyo van Dam die de majoor privé kende en één of beide dochters ook kende (hij had er mee op school gezeten of verkering mee gehad, of iets dergelijks).
Goed, op een keer waren de dochters van de majoor op de kazerne en hij had aan Peyo van Dam gevraagd of zij vrijdagmiddag met hem mee terug konden rijden naar Friesland. Geen probleem, voor mij ook niet want Peyo bracht mij zoals altijd in zijn rode DAF naar de trein.
Enfin, vrijdagmiddag lopen wij naar het gebouw waar de majoor zat om de dames op te halen en we lopen vervolgens met hen over het square naar zijn auto (je mocht daar toen nog aan de rand parkeren). Tot er opeens een heleboel geschreeuw onze kant op kwam en een briesende wachtmeester op ons af stevende. Zijn naam weet ik niet meer, maar het was zo'n hele strenge die misschien thuis niks te vertellen had, wie zal het zeggen.
"Wat gingen wij wel niet doen" en "wisten wij niet dat damesgezelschap op de kazerne verboden was" en "dat zou ons wel eens duur komen te staan en uit het Wapen getrapt worden" en meer van dat soort praat.
Wij moesten onmiddellijk mee naar de commandant (majoor Scipio dus) en dan zouden de rapen gaar zijn.
Wij dus mee naar de majoor, en die vertelde precies wat de bedoeling was en dat er dus niets aan de hand was. Het hoofd van de wachtmeester werd eerst rood, toen paars en later groen.
Excuses heeft hij ons nooit aangeboden, maar we hebben ons achteraf kapot gelachen! Wel heeft hij de hele opleiding de pik op ons gehad.

___________________________________________________________________

Terug naar overzicht

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems