Anekdotes en (sterke) verhalen

Uh....foutje. Door mar Paul Patist, lichting 73-1

In het voorjaar van 1974 mochten wij weer eens een oefening draaien, ditmaal Vogelsang II in de prachtige omgeving van Schleiden (D).
MungaOp een dag kreeg ik de opdracht om als colonnecommandant met twee Munga's terug te rijden naar Nunspeet om iets op
te halen.
Met drie maten gingen wij enthousiast op weg, waarbij een van hen opmerkte dat het misschien een goed idee zou zijn om via Maastricht te rijden, daar het net Carnaval was. Nou, daar hadden wij allemaal wel oren naar en na een poosje arriveerden wij in Maastricht en doken wij snel de eerste de beste parkeergarage in. Bij het inrijden hoorden mijn maatje en ik een vreemd metaalachtig geluid wat wij niet thuis konden brengen. Dit werd even later duidelijk....wat bleek?
Wij hadden totaal de zwaailichtstangen vergeten, althans de lengte ! De Zwaailichtstangen van beide Munga's hingen enkel nog aan hun draadje. Gauw de   handel maar ontkoppeld, opgeborgen en Maastricht in. Bij terugkeer in  Nunspeet zijn wij gauw bij de tankboeren langsgegaan. Zij hebben de zaak keurig van een lasje en een lik groen voorzien, pfffttttt.....
Op de vraag van een adjudant of wij nog bijzonderheden met betrekking tot onze rit hadden gehad, antwoordden wij eenstemmig met een stalen smoelwerk: "Nee hoor, alles ging gladjes."

Terug naar overzicht

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems