Anekdotes en (sterke) verhalen

Je kent mij tóch? Door mar Paul Patist, lichting 73-1

Komend uit een beroepsfamilie met mijn grootvader van wijlen Pa's kant ooit de oudst dienende KNIL adjudant, Pa als overste, oom als kolonel en neef ook als kolonel geëindigd, heb ik altijd gezichten onthouden wat altijd makkelijk bleek te zijn.

Het was weer een keer zover, een dienst die ik vreselijk vond, een dag het loket bemannen op de Staf 1LK achter op de Koning Willem III kazerne. Na op die ochtend al zoveel officieren voorbij te hebben zien komen, verscheen daar mijn oom, de Kolonelkolonel C.R. Patist. "Goedemorgen kolonel, mag ik Uw identificatie/paspoort zien?"
Hij antwoordde: "Maar Paul, ik ben je oom!" Ik had al snel gezien dat direct achter hem en binnen gehoorafstand de generaal F. (Ferry) Meijnderts stond (ik had hem al eens op bezoek bij ons thuis gezien). Ik antwoordde mijn oom: "Kolonel, dat kunnen ze allemaal wel zeggen." Ik zag het gezicht van mijn oom betrekken en de generaal kon duidelijk zijn lachen niet bedwingen. Of dit een vooropgezet plannetje van beiden was weet ik niet, maar ik liet mij in ieder geval niet foppen! Wat zou er gebeurd zijn als ik mijn oom zomaar had laten doorlopen?...

 

Terug naar overzicht

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems