Anekdotes en (sterke) verhalen

Het ging maar net goed..... Door mar Paul Patist, lichting 73-1

Dat je op de Duitse Autobahnen aan grote gevaren bloot stond, weten we maar al te goed. Iedereen die bij onze oosterburen het verkeer heeft geregeld en met name op de Autobahnen, heeft wel eens een gevaarlijke situatie meegemaakt. Gelukkig liepen de meeste goed af, maar er zijn ook collega's die in het ziekenhuis belandde of erger nog om het leven kwamen.
Een voorval dat maar net goed afliep maakte mar Paul Patist (73-1) mee. Hij schrijft:

"Telkens als ik foto's zie van marechaussees die het verkeer van de rechter- naar de linkerbaan dirigeren, doet het mij weer aan een voorval denken, waarbij ik terugdenkend er nog steeds kippenvel van krijg... Ik meen dat het tijdens een van de Big Ferro oefeningen was, een regenachtige ochtend. Ik was die dag niet op mijn trouwe Triumph, maar mocht met een Munga mee en ik stond op de vluchtstrook vóór de achterlijk korte Duitse invoegstrook het verkeer naar de linker rijstrook te dirigeren om onze colonne veilig te kunnen laten invoegen.

Opduwen voor anekdote
Ik had al geen goed gevoel en ja hoor de bestuurder van een Mercedes schrok zó en trapte de rem in, begon te slippen en kwam mijn kant op, miste mij op en haar. Ik kon een sprong achterwaarts doen en zag nog net dat de bestuurder zijn voertuig weer onder controle kreeg en zijn weg vervolgde. Met mij ging het wat minder, ik trilde over mijn hele lichaam. Een adjudant was al zeer snel ter plaatse (ik weet niet meer wie) en zei dat ik maar heel snel terug moest gaan naar ons kamp en een borrel moest nemen..."


 

Terug naar overzicht

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems