Anekdotes en (sterke) verhalen

Kerstmis 1967 in Seedorf. Door mar Willem van den Elskamp, lichting 67-1

Vroeger hadden we nog échte winters. In december 1967 begon het al vroeg te sneeuwen op de Noord-Duitse laagvlakte. En het zouden berekoude wintermaanden worden. Maar al die sneeuw zorgde natuurlijk ook voor een sprookjesachtig aanzien van het kazerneterrein van Seedorf.
Eén van de maten trok er met zijn fotocamera op uit om wat mooie plaatjes te schieten. Op 'onze' parkeerplaats, waar de tien marechaussee-Munga’s en de ééntonner weapon-carrier (de Wep) hun standplaats hadden, trof hij een nogal ingesneeuwde Munga aan. Dat die wagen zonder het canvasdak erop was weggezet, kon eigenlijk niet door de beugel, driewerf foei! Maar leverde wel een mooi plaatje op.

Munga ingesneeuwd
En het werd helemaal een kerstplaatje, toen de fotograaf ook nog zo bijdehand was om de stang waar het zwaailicht aan zit, op te leuken met zo’n uitvouwbare papieren kerstklok. 
Van die zwart-wit foto liet de fotograaf als de wiedeweerga tientallen afdrukken maken. Iemand met een type-diploma, (misschien was ik dat wel) tikte vervolgens op de kaartjes een hartelijk gemeende kerst- en nieuwjaaswens. En iedereen van het eerste peloton van het 41 Maresk, die dat wilde, kon een buitengewoon originele kerstkaart aan zijn familie, vrienden, kennissen, collega’s sturen.
Fijne feestdagen allemaal!


Terug naar overzicht

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems