Anekdotes en (sterke) verhalen

De volgende rondjes zijn van mij! Door mar Henk Meerdink, lichting 65-4

Tijdens een oefening in Duitsland nabij Celle/Haselüne begaven wij ons 's avonds naar Celle om in een Bar-dancing ons wat te verpozen. De dancing was achter het gebouw en voor was een 'Kneipe'. Rondje bierNa enige tijd in de Kneipe te hebben doorgebracht had ik succes en begaf mij met een plaatselijke schone naar de dancing. De genuttigde verteringen werden zoals gebruikelijk per persoon op een bierviltje bijgehouden. Ik liet mijn viltje op de bar liggen en met hoogmoedswaanzin en om flink te doen tegenover mijn verovering deelde ik de achterblijvende maten mee, dat het volgende rondje voor mijn rekening was.
Toen ik aan het einde van de avond in de Kneipe terugkeerde, bleek het rondje ruimhartig te zijn geïntepreteerd. Mijn bierviltje bleek rondom prachtig versierd met korte zwarte streepjes! Een waar kunstwerk. De prijs van dit kunstwerk kan ik mij na zo'n lange tijd niet meer herinneren, maar was zeker van museale waarde.

Maten van Henk Meerdink

Wie mijn maten toen waren weet ik ook niet meer, maar op deze foto's die toen zijn genomen, zullen er ongetwijfels een paar staan! Zij verantwoordden zich later door te zeggen dat zij maar één gulden per dag verdienden en ik door mijn baas voor 80% werd doorbetaald. Per slot van rekening had ik een leuke avond gehad en zij hadden wegens gebrek aan succes, hun verdriet in de Kneipe (weliswaar op mijn kosten) verdronken.
Zo zie je maar, hoogmoed komt voor de val. Ik ben het overigens wel te boven gekomen hoor!
Ik vind het jammer dat ik destijds geen log/fotoboek heb bijgehouden, maar je ziet dat zo af en toe er weer een kleine herinnering boven komt. Dat schijnt vaker voor te komen als je op leeftijd komt!Terug naar overzicht

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems