Anekdotes en (sterke) verhalen

Een overste als horlogeventer. Door mar Paul Patist, lichting 73-1

Het was tijdens onze opleiding dat wij vanuit de Koning Willem III kazerne, een oefeningetje mochten draaien in het bos tegenover de Johannes Postkazerne te Havelte - Steenwijkerwold. Onze toenmalige eskadronscommandant was de kapitein Rijborz.
Na aankomst aldaar werkten wij ons als bezetenen in het zweet met het aan elkaar knopen van de tentdeeltjes en het opzetten van het bivak met de daarbij natuurlijk horende schuttersputjes ter verdediging.
Het toeval wilde dat wijlen mijn pa daar fungeerde als Commandant 43 Treinenbataljon en ons bivak natuurlijk met een bezoekje zou komen vereren om zoonlief te ontmoeten. Paul Patist en vaderIk was al op de hoogte gesteld met zijn voornemen, hij zou in burger komen en als iemand zou vragen wat die vreemde man in burger in hemelsnaam moest in het bivak van God's Eigen Wapen, moest ik zeggen dat dit heerschap trachtte ons goedkope horloges te verkopen!
Mijn pa's aanwezigheid -hij struinde gezellig tussen de tentjes door en maakte links en rechts een praatje met de maten- was natuurlijk Rijborz niet ontgaan en deze sommeerde de burger onmiddellijk het bivak te verlaten. De grote onbekende kon, in de tijd van de Koude Oorlog, wel eens heel goed iemand van de 'echte' vijand zijn op zoek naar NAVO-geheimen....! Of hij het nadien nog te weten is gekomen dat hij een meerdere, een Luitenant-kolonel, wegstuurde is mij niet bekend geworden, maar gelachen dat we naderhand met z'n allen hebben, haha!Terug naar overzicht

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems