Herkent u iemand op een foto, of wilt u reageren op een van de foto's? Stuur dan even een email naar MarechausseeNostalgie en de webmaster zorgt ervoor dat uw reactie bij de foto wordt gezet.

 

Vuurdoop Harskamp

Honderd meter tijgersluipgang plat op je buik is een heel vermoeiende bezigheid. En op de gevechtsbaan van het infanterie schietkamp Harskamp storten de luidsprekers bovendien nog het helse lawaai van de oorlog over je uit, het loeien, gieren, bulderen en huilen van omlaagduikende gevechtsvliegtuigen, dreunend geschut, inslaande granaten, en daar doorheen knetteren de mitrailleurs die er werkelijk zijn en op geringe hoogte met scherp over je heen schieten. Maar wanneer iemand iets doms of gevaarlijk zou doen, dan maakt één druk op de knop onmiddellijk aan de hele voorstelling een einde.
Honderd meter tijgeren met je wapen zorgvuldig op de rechterarm, zodat er geen zand in komt. Twee prikkeldraadversperringen moet je op de rug passeren. Voorzichtig zodat je geen draad aanraakt, die onder stroom kan staan en mijnen tot ontploffing brengen. En dan is er nog een boomversperring, waar je je plat overheen moet wentelen.
"Nummer acht! Je komt te hoog! Lager bij de grond blijven! De benen niet onder, maar naast je lichaam brengen!"
Aan het einde ploft iedereen als een zandzak in de loopgraaf waar een instructeur je wapen controleert of je er nog mee kan schieten. Iedereen krijgt twee patronen die je tijdens het uithijgen afknalt op de ballonnnen die de vijand moeten voorstellen. Daarna hulzen inleveren en in looppas terug door de loopgraaf naar het beginpunt. Daar worden de genummerde helmen geruild voor je eigen helm en zit het er op!


Ga verder naar de foto's

Terug naar de categorieën

 

 

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems