Nieuws

Update reünie en Veteranendag KMar 7 oktober (7-6-2016)

Welkom Veteranen
Op vrijdag 7 oktober wordt van 9.30 uur tot circa 14.00 uur op de Koning Willem III-kazerne de zeventiende Veteranendag KMar gehouden.
’s Middags vanaf 14.00 uur is er een reünie voor alle oud-medewerkers van de KMar, dus voor alle beroepsmilitairen, voormalig dienstplichtigen en burgers die bij de Marechaussee hebben gewerkt. Let op: deze middag is zonder partner en niet voor actief dienende collega’s.

Veteranendag
Op de Veteranendag KMar komen al onze veteranen bij elkaar: jong en oud, beroeps en dienstplichtig, postactief of nog in dienst. Partners van de veteranen zijn eveneens welkom. De Veteranendag staat in het teken van ophalen van herinneringen en het vertellen van verhalen. Veteranen (eventueel vergezeld van partner) die tijdens het ochtenddeel aanwezig zijn op de Veteranendag kunnen desgewenst (met partner) ook de reünie tijdens het middagdeel bijwonen.
KransleggingHet thema van de Veteranendag dit jaar is ’25 jaar geleden: Joegoslavië valt uiteen.’ Op 27 juni 1991 viel het Joegoslavische federale leger (JNA) Slovenië binnen dat de onafhankelijkheid had uitgeroepen. Er kwam snel een staakt-het-vuren en een waarnemersmissie van de Europese Gemeenschap, de European Community Monitoring Mission (ECMM, in 2000 omgezet naar EUMM) zag in hun witte kleding toe op de naleving ervan. Nadien sloeg overal in voormalig Joegoslavië de vlam in de pan en vele andere missies zoals UNPROFOR, SFOR en KFOR volgden. Missies zoals deze zorgen voor dat sterke gevoel van verbondenheid dat veteranen met elkaar hebben.
 
De herdenking van de overleden veteranen zal rond 11.15 uur zijn.
De kransleggers zijn de 97-jarige SMC-coryfee, de eerste luitenant b.d. Marten Mobach, en de 54-jarige Joegoslavië-veteraan, de oud-wachtmeester der eerste klasse Erik Paskamp.

Opgeven Veteranendag
Veteranen in actieve dienst kunnen zich voor de Veteranendag opgeven via: Veteranendag.KMar@mindef.nl.
Postactieve veteranen kunnen zich aanmelden via: www.veteraneninstituut.nl, waar men eerst eenmalig een account moet aanmaken in MijnVi. Veteranen en hun partner, die ook tijdens het middaggedeelte aanwezig zijn hoeven zich niet nogmaals aan te melden voor de reünie. Na aanmelding ontvangt men een programmaboekje dat samen met een geldig legitimatiebewijs het toegangsbewijs tot de kazerne zal zijn op 7 oktober.

Logo SMCStichting Marechaussee Contact
De gehele dag is er een stand van de Stichting Marechaussee Contact (SMC) aanwezig. Bent u nog geen begunstiger van de SMC, dan is die dag een goede gelegenheid om ter plekke een aanmeldingsformulier in te vullen en u aan te sluiten bij de duizenden oud-collega's die u voorgingen. Als begunstiger van de SMC ontvangt u zes keer per jaar het rijk geïllustreerde blad 'Marechaussee Contact' met daarin interessante verhalen, nieuwtjes en informatie. De SMC is niet alleen voor voormalig beroeps- en dienstplichtig personeel van de KMar, maar is er zeker óók voor het personeel in actieve dienst alsmede voor de (post-)actieve veteranen van de KMar.
Kom 7 oktober naar de stand en laat u uitgebreid informeren over de activiteiten van de stichting.
Als speciale actie krijgt u bij aanmelding voor minimaal twee jaar het jubileumboek 'Een krachtig instrument' (De Koninklijke Marechaussee 1814 - 2014) als welkomstgeschenk cadeau!

Reünie Koninklijke Marechaussee
Voor KMar-postactieven die geen veteraan zijn wordt ’s middags een reünie gehouden om zo voormalige KMar-collega’s (beroeps, burger en dienstplichtig) een platform te bieden in contact te blijven met de KMar-organisatie. De middag staat in het teken van gezellig samenzijn en herinneringen ophalen.

Gezellig samenzijn veteranendag
Het middaggedeelte heeft geen thema of vast programma. In verband met de beperkte capaciteit is de reünie in principe zonder partner. Degenen die niet zelf in vervoer kunnen voorzien of om een andere medische of logistieke reden hun partner toch mee willen nemen kunnen dit aangeven bij de organisatie. Opgeven voor de ‘Reünie Koninklijke Marechaussee’ kan door een mail te sturen naar: Reunie.KMar@mindef.nl. Indien men niet in de gelegenheid is te mailen, dan kan men zich telefonisch opgeven via: 0577-455923 of 455924. Na opgave volgen de uitnodiging en andere wetenswaardigheden.

Bron: Projectteam Veteranendag KMar


 

Andere nieuwsberichten:

Ex-dienstplichtig marechaussee in gesprek met CDS (20-4-2024)
CDA bepleit herinvoering dienstplicht: ‘Maakt ons sterker en weerbaarder’ (19-4-2024)
Duitsland bereidt leger voor op mogelijke oorlog (16-4-2024)
Nieuwe artistiek leider van het Orkest der Koninklijke Marechaussee (9-4-2024)
Dienstplicht terug? Op de Veluwe zorgde het voor levendigheid (4-4-2024)
Studenten kunnen zo het leger in (13-3-2024)
Is het 'dienjaar' de oplossing voor het grote personeelstekort bij Defensie? (12-2-2024)
Een op de drie jongeren is bereid een jaar in het leger te gaan (12-2-2024)
Duitsland denkt aan herinvoering militaire dienstplicht (2-2-2024)
Steeds luidere roep om groter leger: 'Overweeg herinvoering dienstplicht' (25-1-2024)
Marechausseemuseum in Buren wordt opgeheven (5-12-2023)
It's Christmas, kerstconcert KMar (21-11-2023)
Dienjaarmilitairen ronden 'groene' deel opleiding af (10-11-2023)
Eerste lichting aan de slag als dienjaarmilitair (9-9-2023)
Nieuwe commandant Koninklijke Marechaussee (5-9-2023)
Commandant der strijdkrachten: 'Krijgsmacht niet geholpen met invoeren dienstplicht' (10-8-2023)
Ophef over benoeming burgervrouw (65) tot KMar-baas: “Middelvinger naar capabele militairen” (28-7-2023)
Twee lintjes voor (oud-)collega's marechaussee (26-4-2023)
Nieuwe commandant voor Opleidings- en Trainingscentrum Koninklijke Marechaussee (OTCKMar) (26-4-2023)
Oude tijden herleven: Oprichting marechaussee-eskadrons (6-4-2023)
Koninklijke Marechaussee 25 jaar zelfstandig krijgsmachtdeel (23-3-2023)
Meerderheid vindt staat van ons leger slecht: we moeten snel voldoen aan de NAVO-norm en de dienstplicht bespreken (16-2-2023)
Minister Hoekstra pleit voor herinvoering dienstplicht: 'Wordt Nederland beter van' (4-2-2023)
Marechaussee krijgt weer militaire politietaken (21-1-2023)
Dienstplicht is een vorm van slavernij (15-1-2023)

Nieuwsberichten van voor 2023

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems