De KMar.... daar zit muziek in!

Banner Tromp Korps

De Koninklijke Marechaussee musiceert sinds 12 april 1950. Op die datum werd een Tamboerkorps Koninklijke Marechaussee opgericht onder leiding van wmr Toon Boer. In 1982 werd het Tamboerkorps omgevormd tot een Trompetterkorps met drumfanfarebezetting van 47 man. Na een aantal omzettingen in de samenstelling van het korps, wordt in 2005 het korps omgevormd tot Fanfareorkest. De muzikale leiding is sinds oktober 2006 in handen van kapitein E. Janssen.

Trompetterkorps 2009

Bij officiële gelegenheden is het korps altijd een graag geziene gast.
Op gepaste wijze weten de muzikanten van elke gelegenheid een sfeervolle en onvergetelijke gebeurtenis te maken. Van dragende klanken bij herdenkingen tot swingende meeklappers bij gezellige reünies, het Trompetterkorps zorgt altijd voor de juiste muzikale omlijsting.

In het fotoalbum bevindt zich de speciale pagina "Muziek binnen de KMar" met foto's van vroeger en nu. 

Twee cd TrompetterkorpsHet Trompetterkorps heeft tot nu toe drie cd's gemaakt te weten "Royal Blue", "Aurora" en "Music in Blue".
Royal Blue is inmiddels uitverkocht en niet meer verkrijgbaar, maar Aurora en Music in Blue zijn via de site van het Trompetterkorps te bestellen. 
Op de cd "Royal Blue" staat o.a. het Wapenlied.
Zowel op de cd als bij officiële gelegenheden speelt het Trompetterkorps alleen het eerste couplet.
De Defileermars der Koninklijke Marechaussee bestaat echter uit drie coupletten.
Als u klikt op de Mediaplayer (onder), dan hoort u de uitvoering van het Trompetterkorps.

Hier kunt u een uitvoering horen van de Marinierskapel die alle drie de coupletten speelt. Het is de originele versie van het Wapenlied uit de tijd dat er nog geen vrouwelijke marechaussees waren. Vandaar de eerste regel: "Mannen van ons oude Wapen......"


 Defileermars

In juni 1982 werd de stichting "Vrienden van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee" opgericht, met als doel meer bekendheid, materiële en morele steun aan het Trompetterkorps te geven.
U kunt het Trompetterkorps steunen door donateur te worden van de stichting "Vrienden van het Trompetterkorps KMar", Postbus 9019, 7300 EA Apeldoorn, tel 055 3573720

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems