Nieuws

Het PMT bij de Legerplaats Nunspeet / Generaal Winkelmankazerne (30-10-2016)

Duizenden dienstplichtige marechaussees hebben hun parate diensttijd in de kazerne aan de Elspeterweg doorgebracht. Tientallen jaren was het de plek waar 101 Marechaussee Bataljon gehuisvest was.
Evenals de dienstplichtigen van andere legeronderdelen zochten ook de marechaussees na diensttijd een beetje afleiding. En waar vond je die dan? Naar huis gaan was voor de meesten niet te doen en als je op de kazerne bleef dan waren de kantine en de ernaast gelegen bioscoop de enige plekken waar je even kon ontspannen. Je kon natuurlijk ook naar het dorp Nunspeet gaan, maar daar was je al heel gauw uitgekeken.
Voor velen brachten de militaire tehuizen vlak in de buurt van de kazerne uitkomst. Zowel het HMT (Humanistisch Militair Tehuis), het KMT (Katholiek Militair Tehuis) als het PMT (Protestants Militair Tehuis) lagen op loopafstand van de kazerne, waarbij het PMT wel heel dichtbij lag. Even de Elspeterweg oversteken en je was er al.

PMT Nunspeet
Tientallen jaren deed het PMT dienst als surrogaat-thuis voor al die dienstplichtigen die behoefte hadden aan een beetje huiselijke sfeer na diensttijd.

Enige tijd geleden werd de website http://dewinkelhaak.net/ gelanceerd.
'De Winkelhaak' is een digitale kazernekrant voor de (voormalige) kazerne in Nunspeet. De webmaster is onlangs begonnen met een rubriek over het PMT die voor al die dienstplichtigen die daar wel eens naar toe gingen een feest van herkenning zal zijn. Het is de moeite waard om die site goed in de gaten te houden want na verloop van tijd wordt er weer een vervolg op de rubriek geplaatst.
Het zou leuk zijn als er ook van marechaussee-zijde anekdotes opgenomen gaan worden. De webmaster van de site doet dan ook een beroep op voormalig dienstplichtige marechaussees om leuke/minder leuke/opvallende/enz. gebeurtenissen die met het PMT te maken hebben, door te geven aan de webmaster.

Zet http://dewinkelhaak.net/ bij je favorieten en houd de site goed in de gaten!


 

 

Andere nieuwsberichten:

Oud-officieren: voer dienstplicht in om misstanden op kazernes tegen te gaan (26-12-2017)
Historisch Tamboerkorps Koninklijke Marechaussee zoekt nieuwe leden (21-12-2017)
Dienstplicht ook voor transgenders (13-12-2017)
Generaal-majoor b.d. Hans Rademaker overleden (17-8-2017)
Dienstplicht: vrienden voor het leven of tijdverspilling? (19-7-2017)
De juridische onzin van dienstplicht (27-3-2017)
Dienstplicht in 2018 ook voor vrouwen (24-2-2017)

Nieuwsberichten van voor 2017

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems