Gastenboek

Hieronder kunt u een bericht in het gastenboek schrijven en bij het klikken op Toevoegen wordt uw bericht direct geplaatst. Veel plezier met de reacties!


 

Doorzoek het gastenboek
Zoeken in: :: Trefwoord:

Geef een nieuw bericht op:

Naam:
Email:
Lichting:
Bericht:
In verband met het regelmatig terugkeren van ongewenste berichten, zogeheten spam, vragen wij u onderstaande verificatiecode in te vullen alvorens een nieuw bericht te plaatsen.
Code:

 


2-2-2003
Naam: aoo M. Tattersall
Email: tattersall@home.nl
Lichting:
Bericht: Leuke Site! Ik ben door collega M. Koetsier gewezen op deze site. Met name de delen betreffende 104 Maresk (Eskkmar) en 103 hebben mijn interesse. Zelf een groot aantal jaren mogen dienen als beroeps bij deze onderdelen. Nog steeds vind ik het jammer, dat 104 niet meer bestaat; ik heb zelf als een van de laatsten " de lichten mogen uitdoen ". Ook overkwam mij hetzelfde bij de opheffing van het 2e pel 103 eskkmar. Ik heb de twijfelachtige eer gehad de laatste dienstplichtige marechaussees de poort uit te mogen rijden van de willem de Zwijgerkazerne (in een YA 4442); ik was nl.hun groepscommandant, samen met wmr 1 Florie. Momenteel bezig (geweest) met restauratie van enkele parate KMAR-vtgn: Land Rover(s) een MB 207 D en een Moto Guzzi. Deze staan momenteel in een "eigen hoekje" (diorama) in de dependance van het KMAR-museum. Een bezoek meer dan waard! Ook heb ik een exemplaar van VS 19-55 in mijn bezit; voor een liefhebber?

29-1-2003
Naam: Ferry Limburg
Email: fertiny@hotmail.com
Lichting: 55-5
Bericht: De prachtfoto's "achter de wacht" riepen bij mij herinneringen op aan de terugkeer na een begeleiding, waarbij wij motorrijders te snel hebben gereden. We werden gerapporteerd door de wmr.Van Deursen en door Kap.de Wit gestraft met 2 dagen streng arrest, m.u.v. Manus de Graaf die snel vaart minderde. Hij kreeg 2 dgn verzwaard. Dat kostte ons bovendien een weekend verlof. Wie waren de andere motorrijders?

29-1-2003
Naam: Frans Koster
Email: koster192@zonnet.nl
Lichting: 61-6
Bericht: Goed initiatief, deze site! Ik hoop op deze manier naast de reunies, contact met dpl.lichting 61-6 en de groep die van 1962 tot september 1963 bij 11 marcie in de Oranje Kazerne heeft gelegen, te houden of te krijgen. F. Koster, Wilhelminastraat 8, 6285 AV Epen (ZL)

29-1-2003
Naam: Ronald Bergkamp
Email: kmarspeurhonden@lycos.nl
Lichting:
Bericht: Hallo webmaster, bij deze wilde ik je laten weten dat de KMar Speurhonden Explosieven sinds kort onder een eigen domeinnaam op het internet is te vinden. www.speurhondenkmar.nl . Zou je de url op de link pagina willen aanpassen? Bij voorbaat dank, met vriendelijke groeten Ronald Bergkamp

26-1-2003
Naam: d.leeuwerink
Email: dleeuwerink@hetnet.nl
Lichting: 54-6
Bericht: Hallo Mathlener, ik hoorde van Fred Klijndijk dat je onze foto had gezien "groot corvee" en dat je mij een mailtje zou sturen, maar ik heb nog niets ontvagen. Groetjes, Douwe Leeuwerink.

24-1-2003
Naam: Bert Arends 79/6 beroeps
Email: bsarends01@ncez.net
Lichting: 79-6
Bericht: Deze site gevonden thru dienstmakkers.nl. Heb niemand hier gezien van mijn peloton. Memories out the yingyang

20-1-2003
Naam: Cees Kempkens
Email: Ceeskempkens@zonnet.nl
Lichting: 67-5
Bericht: Hallo mensen van lichting 67-5 Met een paar anderen wil ik een reunie organiseren van bovengenoemde lichting. Wie kent iemand van deze lichting en weet waar hij zich momenteel bevindt Graag komen wij met al onze oude dienstmakkers in contact Als U namen wilt, dat kan ook.

20-1-2003
Naam: Willem Schuurman
Email: w.s.schuurman@freeler.nl
Lichting: 76-2
Bericht: Via collega (Amsterdam-Amstelland aan dit adres gekomen. Initiatief wordt zeer gewaardeerd. Ben van Li. 76-2 gediend bij stafpeloton in Nunspeet bij Wmr Haasnoot Mailtjes van dienstmaten zijn welkom Dus Peter, Jan, Kees en anderen reageer.

19-1-2003
Naam: Ton Zuijdendorp
Email: tonzuijdendorp@msn.com
Lichting:
Bericht: eindelijk de tijd gevonden de site te lezen. Perfect, ga zo door. Ik heb nog wat foto's uit de oude doos van 41maresk uit Duitsland, die breng ik jou. Veel succes

17-1-2003
Naam: Peter Gulikers
Email: peter.gulikers@planet.nl
Lichting:
Bericht: Kijk eens op www.maastrichter-brigade.nl Is dit iets om onder de links toe te voegen. Met vriendelijke groet P Gulikers voorzitter van de Maastrichter Brigade

12-1-2003
Naam: Gerard Habers
Email: ejjhabers@wanadoo.nl
Lichting: 75-4
Bericht: Beste mensen. Ik ben van li. 75-4. Tijdens de opnamen van de voor velen bekende klassieker "Een brug te ver", waren o.a. mensen van het 1e pel.104 Maresk aanwezig tijdens het leggen van en pontonbrug over de Ijssel bij Deventer. De brug bij Deventer speelde nl. de hoofdrol in de beroemde film. Ik weet dat er foto's zijn gemaakt, maar door wie??? En wie heeft er voor mij afdrukken van deze foto's. Alvast bedankt.

11-1-2003
Naam: Jan de Jong
Email: prive@dejonginterieurbouw.nl
Lichting: 78-6
Bericht: Bij de organisatie van de reunie van ons peloton van lichting 78/6 (gehouden op 2 nov. 2002)zat ik wat te zoeken naar plaatjes voor het smoelenboek en kwam op die mannier op deze site. Heel leuk initiatief, leuk om door het gastenboek te snuffelen en in het fotoalbum te bladeren en bekende namen en gezichten weer te zien. Veel succes met je site.

10-1-2003
Naam: Mario Prak
Email: prak03@zonnet.nl
Lichting: 79-4
Bericht: Ik ben toevallig op deze site terecht gekomen. Goed opgezette site met o.a. fantastische foto's die veel goede en leuke herinneringen naar boven brengen. Ik zal daarom deze site in het vervolg regelmatig bezoeken. Op een mooie zomerse dag in juli van het jaar 1979 heb ik voor het eerst de poort van de KWIII kazerne gepasseerd. Peletonscommandant was Wmr. de Ruijter. Na de opleiding tot chauffeur/radiotelefonist in Apeldoorn, in januari 1980 naar 41Maresk in Harderwijk. Daar heb ik, tot september van dat jaar, mijn diensttijd met veel plezier volgemaakt met als peletonscommandant Ltn. Bert Wassenaar die geassisteerd werd door Wmr. Frank Kuitert en Opper Dijkhuis. Ik ben echter nog niet veel namen uit mijn diensttijd tegengekomen. Ik hoop dan ook dat meer mensen deze site zullen vinden en dan reageren. Groeten, Mario Prak li.79-4, 41 Maresk.

9-1-2003
Naam: P.Maaswinkel
Email: p.maaswinkel@chello.nl
Lichting:
Bericht: Mooie site, goede layout, een plezier om naar te kijken. Gisteren via internet nog een leuke site gevonden, www.defensieforum.nl In het forum daar is tevens een ruimte voor de Kmar! Ook een aanrader, alleen kunnen ze nog wel wat hulp gebruiken bij het aantal leden. M.v.g.

7-1-2003
Naam: D.J.Schouten
Email: dj.schouten@planet.nl
Lichting: 62-1
Bericht: Aan alle lichtinggenoten, zoals reeds door Thijs Groeneveld aangegeven in de mail van 16 dec. 2002: samen proberen om elkaar weer te zien, 10 jaar na 20 nov. 1993, de dag waarop de meesten van ons elkaar na 30 jaar terug zagen. Schouten B 101 Marbat 62-1

7-1-2003
Naam: Victor Beglinger
Email: beglinger@t-online.de
Lichting:
Bericht: Schitterend mooie site. Middels mijn favorieten erbij gezet. Ben toevallig op deze site gekomen. Heb zelf als instructeur op het OC gezeten. Zal hem zeker regelmatig bezoeken.

6-1-2003
Naam: Herman Wassink
Email: h.g.wassink@12move.nl
Lichting: 83-4
Bericht: Vond een advertentie op het intranet van de politie een advertentie, die mij verwees naar deze site. Ik ben van 83-4. Hopelijk reageren van deze lichting nog wat meer mensen. Mocht er belangstelling zijn voor wat foto's, dan kan ik die nog wel toesturen.

3-1-2003
Naam: Maarten de Jong
Email: ekamaarten@freeler.nl
Lichting: 53-3
Bericht: Zo'n website doet toch het oude blauwe gevoel weer boven komen. Ik ben van de Lichting 1953-3 en behoor tot degenen die dit jaar 2003 het feit (willen) vieren/gedenken dat we 50 jaren geleden de Koning Willem-III kazerne binnengingen voor de gedegen "blauwe" opvoeding. In de 1ste Instr.Cie gediend onder Kapt.Weelenstroo en De Wit. De vervolgopleiding in de 4e Cie. onder Kapt.Spronk. Bij de Onder officiers-opopleiding onder de bijzonder gewaardeerde Adj.OO Saarloos en Wmr. Mulder. Na de bevortdering tot wachtmeester ben ik op het Depot gestationeerd als hulpinstructeur bij 2 filleropleidingen (1954-4 en 1954-5). Sinds jaren heb ik regelmatig contact met Sjuk Botma (thans Jack woont en leeft in Canada) en Roel Houwing in Meppel. Ik zou het leuk vinden nog wat van de anderen die ik heb gekend te zien of van te horen; dus ... als je hierin iets herkent, stuur een meeltje.

2-1-2003
Naam: John Rapmund
Email: john@rapmund.info
Lichting: 75-6
Bericht: Fred in ´t Hout tipte me over deze website. Ik ben van 75-6 maar heb uiteindelijk 14 maanden meegedraaid met 76-1. Ontzettend leuke site en mar direct als startpagina ingesteld zodat ik de komende keren steeds even kan kijken. Ook zal ik eens snuffelen in mijn fotoarchief. Leuk gelijk weer die herkenning van wmr 1 Boven op de foto uit 1975. Ik zal ook gelijk een link maken op mijn eigen website. Ga zo door.

1-1-2003
Naam: Hans van Wingerden.
Email: hawi@wanadoo.nl
Lichting: 66-5
Bericht: De Willem III afbreken, dat kan toch niet! Daarmee moeten ze wachten tot de laatste van ons dood is.

Eerste pagina :: Vorige pagina :: Volgende pagina :: Laatste pagina

Specials

Schutsvrouwe der Koninklijke Marechaussee
Verbouwing Koning Willem III kazerne 2008 - 2020
Anekdotes en (sterke) verhalen

Donaties

Steun deze website. Klik hier voor meer informatie.


Advertentie

MarechausseeNostalgie op Facebook

Volg ons op Facebook

Website door Dinkel Systems